Zilele trecute am luat interviu unei persoane foarte cool și pasionate, ca și mine de altfel, de modă și care a reușit să se deschidă și să vorbească despre subiecte ca sexualitate, identitate de gen, modă în general și lifestyle.

Răspunsurile primite pot oferi atât o sursă de inspirație, un ajutor sau niște sfaturi utile pentru viața cotidiană.

Pentru a începe interviul o să îl lăsăm pe Bogdan Bodros, pentru că despre el este vorba, să își facă o prezentare proprie:
„Hi, I’m Bogdan and my life is kinda crazy, sunt un queer ass boy dintr-un oraș mic de nu știe nici dracu de el, unde toată lumea se cunoaște, destul de accepting dacă mă întrebi pe mine, sunt la liceu cu profil pedagogic, sunt voluntar la enșpe mii de ong-uri și am participat la en evenimente pe parcursul ultimiilor 4 ani, sunt de asemenea cercetaș de vreo 3 ani și îmi plac toate extrașcolarele la care mă duc.
Pasiunile mele pe lângă voluntariat și vorbit despre mine, sunt arta, moda și mâncatul. De asemenea sunt fecioară cu lună în leu și ascendent în capricorn, din cauza chart-ului sunt o fire destul de sumbră și lipsită de sentimente, și îmi plac chestiile foarte weird.”

Goreable: Care este perioada care te atrage cel mai mult din punct de vedere vestimentar?

Bogdan Bodros: Anii 90 când vine vorba de evoluția modei, dar când vine vorba de îmbrăcămintea cotidiană chiar îmi plac vremurile noastre deoarece ai atâtea puncte de inspirație atunci când alegi un outfit, mi se pare amazing cum putem să ne facem outfit-uri cu haine diferite ca reper.

Goreable: Ce îți place cel mai mult la acest domeniu?

B.B: exprimarea

Goreable: Crezi că hainele ar trebui să fie împărțite pe genuri în ceea ce privește magazinele?

B.B: Da și nu, sunt haine care exprimă feminitate și haine care exprimă masculinitate, care mi se pare ok să fie împărțite, dar nu spune nimeni că hainele care exprimă feminitate și sexyness sunt pentru femei si hainele care exprimă masculinitate și tonuri gri sunt pentru bărbați.

Goreable: Unde putem găsi cele mai cool și mai nonnormative piese?

B.B: SH, literalmente în orașul meu sunt între 50 și 80 de SH-uri, devine efectiv un trip prin oraș când pleci la thrifting și contează foarte mult persoana cu care te duci. Dar când vine vorba de mass market, în ultimul timp sunt foarte fiert pe zara, mi se pare că au niște piese care încearcă să iasă (nu foarte mult), dar încearcă să iasă din tipar.

Goreable: Care a fost momentul în care ți-ai dat seama că ai vrea să urmezi o carieră în acest domeniu?

B.B: Eu aveam o slăbiciune pentru acest domeniu de când eram mic și mă obliga sora mea să mă uit la Next Top Model by Cătălin Botezatu, de acolo am pornit și pe lângă asta mă jucam pe ascuns jocuri “de îmbrăcat” Barbie, așa mi-am dat seama că vreau să activez în acest domeniu de pe atunci, doar că nu eram conștient :))

Goreable: Poți să îmi spui care sunt cele mai ciudate lucruri pe care le faci sau care ar putea fi considerate de alții ca fiind ciudate?

B.B: Îmi place să pozez oamenii când mănâncă.

Goreable: Poți să îmi arăți o poză sau un lucru care te face fericit?

B.B: Grupul de prieteni

Goreable: Știu că McQueen este preferatul tău, care este colecția care te-a atras cel mai mult sau care îți provoacă un anumit sentiment?

B.B: Nu rețin numele colecțiilor, dar prima colecție după ce McQueen a plecat din Paris de la Givenchy, înapoi în UK, care avea legătură cu rapists, aceea mi s-a părut că transmite enorm de mult adevărata problemă care se întâmplă în societate.

Goreable: Ce ai schimba la această industrie dacă ai putea?

B.B: Labels și poluarea pe care o aduce industria fashion asupra planetei.

Goreable: Cât de deschiși crezi că sunt românii când vine vorba de diversitatea de gen?

B.B: Se putea și mai bine.

Goreable: Dă-mi niște exemple de lucruri sau atribute care te atrag la o persoană (indiferent de gen)

B.B: Personalitatea, părul, cum se îmbracă, structura corpului și să nu-i pese de mine.

Goreable: În România, foarte multe persoane nu își asumă cine sunt, tu îți asumi cine ești?

B.B: Tind să cred că sunt o persoană asumată, dar sunt într-o continuă dezvoltare, lucrurile se mai schimbă și pot să-mi asum niște aspecte din viața mea știind că ele o să se schimbe în maxim 2-3 săptămâni. Corky știu

Goreable: Ești un om care are foarte multe activități de zi cu zi, poți să îmi spui cum îți faci timp pentru toate?

B.B: Literalmente nici eu nu știu, nu am un program fix, totul se schimbă de la oră la oră, câteodată anulez chestii ca să merg la alte chestii, ăsta e secretul.

Goreable: Care este cea mai bună metodă de a învăța?

B.B: Dacă vine vorba de un job sau o deprindere care implică mai multe aspecte, mi se pare că practica este cea mai importantă, practicând înveți, și înveți practicând. Când vine vorba de parte intelectuală, sunt genul de persoană care nu poate să tocească nici o informație, direct în clasă încerc să fiu atent și cu cât pun mai multe întrebări cu atât sunt mai implicat în lecție și am înțeles-o direct din clasă.

Goreable: Ce te face să te simți diferit față de cei din jur?

B.B: Cred că personalitatea mea, sunt destul de extrovertit din cauza lunii mele în leu, de asemenea când nu mă simt confortabil undeva sunt foarte tăcut și awkward.

Goreable: Fiind încă la liceu, ce părere au profesorii și ceilalți elevi legate de modul în care te comporți, respectiv îmbraci? Ți se pare că ai fost vreodată discriminat?

B.B: Niciodată, nu m-am simțit discriminat la școală, fiind o fire extrovertită, i can stand up for myself și nu am frica că voi fi neîndreptățit sau ceva de genu.

Goreable: Dacă ar fi să îmi enumeri câteva nume din modă, care ți se par persoanele care au adus ceva nou și inovator acestei industrii?

B.B: Alexander McQueen, Christian Dior, Minju Kim, Karl Lagerfield, Gianni și Donatella Versace.

Goreable: Care a fost reacția apropiaților tăi când le-ai spus despre orientarea ta sexuală?

B.B: Foarte accepting toți, nu mi s-a părut că s-a schimbat ceva între mine și ei

Goreable: Cum ai defini tu, personal pansexualitatea?

B.B: Nu contează cine ești, dacă sunt atras de tine, i’m gonna shoot my shot.

Goreable: Ai un role model sau o persoană care te inspiră?

B.B: Maurice Munteanu, îl venerez!

Goreable: Fiind o persoană asumată, au existat și momente în care te-ai luptat cu ceea ce ești sau ai încercat să ascunzi asta?

B.B: Normal, încă sunt momente în care mă lupt cu ceea ce sunt… mi se pare că este un struggle indiferent de persoana care trăiește asta, pentru că suntem persoane care trecem prin anumite perioade și cred că cea mai mare problemă este ca ne e greu să ne asumăm că trecem prin aceea perioadă de unde vine si sentimentul de rușine.

Goreable: Care este părerea ta despre fast fashion și ce impact are acesta?

B.B: Cred că principiul de fast fashion ne împinge să fim toți la fel și să vedem o grămadă de persoane îmbrăcate în aceleași hanorace cu aceleași imprimeuri din H&M. I don’t approve!

Goreable: Ce sfaturi ai pentru persoanele din comunitatea lgbtq care se confruntă cu represiuni din partea societății?

B.B: Stand up and speak out for yourself, știu că e greu să te simți inconjurat de oameni care don’t relate to you, dar la un moment dat viața se schimbă și o să ajungi in a better place.

Goreable: Poți să ne faci 5 recomandări de cărți sau filme care au avut un anumit efect asupra ta?

B.B: Seria de filme Hunger Games stă la baza personalități mele și filmul Mother cu Jennifer Lawrence
Iar la cărți: A little life de Hanya Yanagihara, Poartă-ți plugul peste oasele morților de Olga Tocarczuk, Să ne fie la toți la fel de rău de Adrian Schiop.

Goreable: Spune-mi ce trend ți se pare că nu ar trebui să revină vreodată în modă și de ce?

B.B: Bombardierii încă sunt aici, dar nu vreau să mai revină niciodată în modă după ce o să dispară.

Goreable: Te-ai confruntat vreodată cu bullying-ul și cum crezi că am putea să îl stopăm?

B.B: Da, m-am confruntat cu acest fenomen, dar am fost destul de nepăsător și au trecut de la sine… am participat în multe campanii de anti bullying dar niciodată nu am simțit că au avut impact clar asupra copiilor, cred că nu vom putea niciodată să-l stopăm deoarece toată lumea are frustrări și le varsă pe cineva într-un fel sau altul, soluția cred că ar fi ca lumea să se familiarizeze cu termenul de psiholog cât mai repede și cât mai mulți.

Goreable: Și în final, spune-mi care sunt piesele esențiale în garderoba ta, dar în garderoba unui om în general?

B.B: Bocanci negri cu platformă, pantaloni de piele, un trench, o maletă, o pereche de mom jeans, astea sunt esențiale pentru mine.
În garderoba unui om în general ar trebui să fie toate hainele care îl fac pe el să se simtă confortabil și “The shit” să rupă gura târgului!

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga să îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s