Quinoa și cuscusul sunt niște alimente foarte sănătoase și care pot servi oricând ca înlocuitoare ale orezului, care după cum știți în cantități mari îngrașă.

Aceste două alimente se aseamănă destul de mult, fiind folosite pentru același scop.

Pentru că avem foarte multe opțiuni, la momentul actual, din care putem alege, se ridică întrebarea, care este cea mai sănătoasă alternativă?

În acest articol vom analiza, care sunt diferențele dintre cele două și care ar trebui să fie varianta pe care ar trebui să ne cheltuim, în cele din urmă, banii.

Ce sunt acestea?
Cuscusul – este un aliment pe care probabil îl cunoșteai deja, dar dacă nu ești încă familiarizat cu acesta, te anunț că, pe scurt este griș de grâu dur zdrobit.

Poate fi folosit atât în salate, sau de ce nu ca înlocuitor al orezului clasic.

Quinoa — aceasta este o plantă, care este anual cultivată și de la care se recoltează aceste semințe, care sunt, surpriză, surpriză, comestibile.

Mi se pare că semințele acesteia pot fi puse cam în orice aliment, pentru că în general nu au un gust aparte, dar foarte multe beneficii și sunt versatile.

Cum se consumă?
Am zis să includ și acestă categorie pentru că, probabil, unii dintre voi nu cunosc încă aceste alimente, sau nu le-au încercat și au nevoie de a afla cum ar putea să le consume.

Primul pe listă este cuscusul, spre încântarea unora.

De ce? Pentru că este foarte simplu de preparat, deci nu veți avea nevoie de prea mult timp petrecut în bucătărie, dacă optezi pentru această variantă.

Ai nevoie de o oală, toarnă apă în interiorul acesteia și lasă lichidul la fiert pentru 3-5 minute, apoi adaugă o linguriță de ulei de măsline, o lingură de unt și puțină sare.

Amestecă bine și după pune și cuscusul (o cană de cuscus la o cană de apă). Lasă focul la redus timp de 5 minute și amestecă la fiecare minut.

După, următorul pe listă este quinoa, din păcate acesta necesită mai mult timp decât precedentul aliment, dar nu neapărat exagerat de mult.

Primul pas este să clătim bine quinoa cu apă rece timp de 2 minute, după opțional, se prăjește în tigaie, la o temperatură medie spre mare și se amestecă până se va evapora apa.

După se dă focul mai încet și se lasă la fiert, acoperit timp de 15 minute.

Următorul pas este să lăsăm totul să se răcească timp de 5 minute și gata.

Care este mai sănătos?
Cuscusul conține proteine și puține fibre, dar este alcătuit în principal din carbohidrați prelucrați, fiind foarte asemănător cu orezul.

Este destul de procesat, chiar dacă oferă unele vitamine și minerale.

Pe de altă parte, quinoa nu conține absolut deloc gluten și este o sursă completă de proteine.

Acesta conține fix aminoacizii de care are nevoie corpul uman și pe care nu îi poate produce de unul singur, deci un alt good point pentru acesta.

În concluzie, după cum probabil v-ați dat seama deja quinoa, chiar dacă se gătește mai greu, este mult mai sănătoasă decât cuscusul.

Ambele variate conțin nutrienți, deci ar trebui să fie luate în considerare, dar dacă vrei să optezi pentru cea mai bună variantă, îți recomand quinoa.

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga să îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s