Uleiul de măsline este considerat de foarte multă lume ca fiind foarte sănătos, dar și alternativa mai bună a uleiului de floarea soarelui.

Dar, oare de ce este acesta atât de lăudat și care este cea mai bună alegere?

Pentru că există atâtea beneficii ale acestuia și pentru că multe dintre ele sunt dovedite științific, cu siguranță putem să facem încercarea de a-l înlocui cu clasicul ulei.

Iar astăzi vei afla și motivul pentru care nu ar trebui să îți lipsească sub nici-o formă, dacă îți dorești un regim de viață sănătos.

Beneficiile uleiului de măsline
1.Nu este asociat cu creșterea în greutate și obezitate – Chiar dacă probabil ai crede că dacă este ulei este automat asociat cu creșterea în greutate, acest lucru nu este deloc adevărat.

Aș putea spune că numeroase studii au legat dieta mediteraneană, bogată în ulei de măsline, cu efecte favorabile asupra greutății corporale.

Deci acesta arată total contrariu așteptărilor.

2.Este bogat în grăsimi mononesaturate sănătoase – Grăsimile în general nu sună ca un lucru pe care ni-l dorim sau pe care cineva l-ar vrea în farfurie.

Dar există o categorie de grăsimi care ne ajută și chiar sunt sănătoase pentru organism, iar din fericire acestea se află în uleiul de măsline.

3.Reduce riscul de depresie și anxietate – Uleiul de măsline poate proteja sistemul nervos și conform unui studiu, acesta poate avea proprietăți și în combaterea depresiei și a anxietății.

Acest lucru se întâmplă deoarece persoanele care consumă grăsimi trans sunt mai predispuse la stări de depresie, decât cele care consumă grăsimi nesaturate.

4.Poate preveni diferite bolii ca: cele de inimă, Alzheimer, diabet și cancer – Sunt multe alimente naturale care pot să ajute în lupta împotriva acestor bolii și dacă faci un research poți găsi diferite categorii de alimente.

Uleiul de măsline se numără și el în această categorie și cu siguranță este o alegere foarte bună pentru mulți dintre voi.

Care este diferența dintre uleiul de măsline și cel de floarea soarelui
Fiind unul dintre cele mai folosite uleiuri, cel de floarea soarelui nu este cea mai fericită alegere pentru corpul tău.

În primul rând, spre deosebire de fratele său, uleiul de floarea soarelui nu oferă deloc minerale și nu conține nici toate vitaminele pe care le conține uleiul de măsline.

În al doilea rând, toate proprietățile bune ale uleiului de floarea soarelui, ca de exemplu vitamina E, pot fi regăsite și în uleiul de măsline. Dar din păcate în cel de floarea soarelui nu găsim proprietățile și beneficiile celui de măsline.

Care este cel mai bun ulei de măsline?
După cum știați deja, există mai multe tipuri de uleiuri de măsline din care poți alege, ca de exemplu: cel extravirgin, uleiul de măsline rafinat, virgin și pur.

Dintre cele enumerate mai sus, cel mai bun este cel extravirgin, fiind acel tip de ulei care conține toate beneficiile mai sus enumerate și plus multe altele.

Acesta fiind o variantă sănătoasă și în același timp avantajoasă!

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga să îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s