Chiar dacă Gucci a avut recent o colaborare cu The North Face, parteneriatul de față este cu totul neașteptat.

Balenciaga și Gucci fiind două dintre cele mai mari case de modă și bineînțeles două opusuri care se atrag, colaborarea de față vine ca o premieră pentru fanii amândurora.

Datorită împliniri a 100 de ani de la înființarea Gucci, designerul Alessandro Michele, a decis să ne surprindă mai mult decât în mod normal cu minunata colecție Aria, în colaborare cu nimeni alta decât casa de modă Balenciaga.

Cum a luat ființă această colaborare?
Dacă sunteți familiari în cea ce privește colaborările bradului, cu siguranță veți cunoaște și faptul că acesta ne surprinde de fiecare dată cu cele mai neașteptate parteneriate.

Chiar dacă acum este vorba despre două branduri de lux, nu putem spune că este un șoc dacă luăm în considerare și colaborările trecute.

Despre videoclipul de prezentare
Mi se pare că filmul prezentat de către brand a surprins perfect 100 de ani de Gucci într-un mod high-tech.

Modelele au defilat pe câteva piese iconice pentru includerea numelui bradului, ca de exemplu Gucci Gang, Gucci Flip Flops.

Videoclipul este foarte glam, cu multe lumini, dar nu și când vine vorba de final care ne regăsește într-o pădure ferică, cu scene lente dar poetice.

Despre colecție
În cea ce privește ținutele prezentate, acestea sunt foarte bine alese iar colaborarea nu lasă loc de îndoială.

Chiar dacă logo-urile sunt perceptibile, acest lucru nu o distruge ci, din potrivă o pune în valoare fiind o combinație gândită, în orice caz logo-urile, monogramele și siluetele sunt atașate ca un duo.

Inclusiv arhivele bradului sunt descoperite prin piese nemuritoare ca: biții de cal, împodobirea în mod tradițional a mocasinilor și a genților de mână, deplasate și supradimensionate pe hamuri fetișizate.

Alessandro Michele declară: „Totuși, nu aș vrea să sentimentalizez o biografie. Lunga istorie a lui Gucci nu poate fi cuprinsă într-un singur act inaugural”; „Ca orice altă existență, destinul său este marcat de o lungă serie de „nașteri nesfârșite.”

Chiar dacă această colaborare este una surprinzătoare, nu pot să spun că este prima de acest gen, una dintre cele mai recente a avut loc în 2019 și la avut ca protagonist pe Alexandre Arnault al LVMH care a intermediat o colecție între Rimowa și Dior-ul lui Kim Jones. Dar, totuși cea de față are un atu, mult mai mare fiind compusă din două mărci extrem de cunoscute.

Mi se pare că aceasta vine și ca un fel de pace între cele două branduri, ele fiind deseori comparate, dar chiar dacă exista sau nu o ranchiună între cele două, cu siguranță a dispărut dându-și seama că nu trebuie, de fapt să concureze.

Probabil că piesele Balenciaga, în colecția comemorativă Gucci nu a fost o alegere foarte bună, din punctul unora de vedere. Sau, totul a avut la bază doar o strategie de marketing?

În orice caz dacă despre asta este vorba, nu mi se pare că hype-ul a fost precum și l-au imaginat, ținând cont că în comentarile videoclipului nu regăsim prea multe despre ea.

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga să îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s