Thrasher este un brand care sa făcut foarte remarcat de-a lungul timpului și care a adunat foarte mulți adepți, chiar și în rândul celebrităților.

Acest brand nu este unul ca oricare altul, ci unul cu istorie și mai ales, foarte emblematic pentru printul iconic cu flăcări, care a fost copiat și recopiat, chiar și de către alte branduri.

Dar, chiar dacă are o notorietate foarte mare, istoria și semnificația acestuia este puțin știută.

Din acest motiv, astăzi o să vă prezint tot ce trebuie să știți despre Thrasher și cum a ajuns acesta să treacă de granițele sale inițiale, ajungând chiar o emblemă.

Ce este Thrasher?
Chiar dacă unii nu știu ce este Thrasher și îl confundă cu o trupă sau ceva de genul acesta, numele Thrasher nu are nici o legătură cu așa ceva.

Thrasher este, de fapt o revistă de skateboarding fondată în ianuarie 1981 de Eric Swenson și Fausto Vitello și publicată de High Speed Productions, Inc. din San Francisco, SUA.

În primă fază, la lansare rezista Thrasher a fost una vândută doar pentru $1, acum prețul unui abonament pe un an ajungând la aproape $18.

Revista a fost creată de skateri pentru skateri și se baza pe articole despre skateboard și muzică, fotografie, interviuri și recenzii despre skatepark.

După succesul acesteia, creatori s-au gândit că ar trebui să modifice puțin aspectul revistei pentru a o transforma în una mult mai edgy, iar pe lângă asta o altă mișcare foarte memorabilă ar fi adăugarea premiilor skater-ul anului în 1990.

Thrasher a avut o influență foarte mare în cea ce privește muzica și mai ales în anii 90 când stilul grunge era la putere, putem spune că Thrasher a atins apogeul.

Cum a ajuns Thrasher să intre în lumea modei?
În 2011, după ce revista a raportat că are peste 250,000 de abonamente lunare, acesta urma să ajungă la următorul nivel, adică colaborarea cu Supreme.

Această colaborare a atras atenția celebrităților și în special rapperilor.

Și așa au ajuns articolele Thrasher, să fie purtate peste tot în lume.

După marea colaborare cu Supreme, care a atras multă lume în tabăra Thrasher, în 2016 au început să apară tot mai multe vedete cu piese de la brand, ca de exemplu Rihanna sau Adam Levine.

Un lucru e sigur, chiar dacă Thrasher a căpătat o mai mare popularitate și a atins și sfera modei, puțini sunt cei care știu că aceasta este de fapt o revistă.

De ce piesele Thrasher pot să ajungă chiar la prețuri ireale?
Dacă ar fi să căutăm un tricou vintage Thrasher, pe Ebay, acesta poate să ajungă chiar la $400, deoarece oamenii chiar își doresc acest articol foarte mult, mai ales pentru că sunt limitate.

Cum am spus și mai sus logo-ul Thrasher a ajuns să fie o inspirație pentru alte branduri, dar unele dintre ele, ca de exemplu retailerul H&M, a copiat emblema fără permisiunea companiei de skateboarding.

De-a lungul timpului, brandul Thrasher, a reușit să îți creeze două tipuri de fanii, adică pe cei care îl poartă din cauza popularității și a esteticii și cei care îl poartă datorită motivului principal pentru care a fost făcut, adică pentru că sunt haine create în primă fază pentru skateboarding.

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga să îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s