Fiind una dintre cele mai populare zicale din lume „Un măr pe zi îl ține pe doctor departe” este chiar un imn pentru uni dintre noi.

Fraza a fost inventată pentru prima dată în 1913, ea s-a bazat pe un proverb Pembrokeshire care a apărut în 1866.

Chiar dacă această zicală a devenit foarte uzuală, de-a lungul timpului, acest lucru a ajuns să nască foarte multe controverse când vine vorba de corectitudinea și adevărul din spatele acesteia.

Dacă v-ați întrebat vreodată, cât de adevărată este această frază, în rândurile de mai jos veți afla, cu exactitate care este de fapt adevăratul.

Consumul mai multor mere înseamnă o viață mai sănătoasă?
Putem să ne dăm seama și singuri, consumul unui aliment în exces nu duce la îmbunătățirea proprietăților acestuia, chiar din contră dacă consumi, orice aliment în exces, acesta își pierde nutrienți săi inițiali.

Dar, chiar dacă cercetările arată că dacă consumi mai multe mere acest lucru nu poate fi de fapt asociat cu mai puține vizite la medic, adăugarea merelor în dieta ta poate ajuta la îmbunătățirea mai multor aspecte ale sănătății tale.

Ce nutrienți conține mărul?
Mărul, consumat în funcție de nevoie, este un aliment foarte nutritiv.

Acesta conține: calorii, carbohidrații, fibră, vitamina C, cupru, potasiu, vitamina K.

Acesta are numeroase beneficii pentru sănătate
Mărul este un aliment care are numeroase proprietăți și în același timp, beneficii pentru sănătatea noastră.

Mărul susține sănătatea inimii: Studiile arată că consumul mai multor mere ar putea fi asociat cu un risc mai mic de apariție a mai multor afecțiuni cronice, inclusiv boli de inimă.

Sprijină pierderea în greutate: Aviz persoanelor care vor să slăbească! Merele scad aportul de calorii și încurajează scăderea în greutate.

Promovează funcția creierului: Studiile la animale sugerează că consumul de mere ar putea ajuta la reducerea stresului oxidativ.

Îmbunătățește sănătatea oaselor: Studiile efectuate pe oameni, animale și eprubete au constatat că consumul unei cantități mai mari de fructe ar putea fi asociat cu îmbunătățirea sănătăți oaselor și cu un risc mai mic de osteoporoză.

Poate ajuta la digestie: Fibra, în general este bună pentru digestie, iar merele au toate tipurile de fibre de care ai putea avea nevoie.

Antioxidanții din mere pot juca un rol în prevenirea cancerului: Merele pot reduce riscul anumitor tipuri de cancer, despre care cercetătorii speculează că este legat de antioxidanții găsiți în mere, iar cercetările sugerează că acești antioxidanți, care se găsesc în mere, limitează creșterea celulelor canceroase.

Un mare ajutor în cea ce privește diabetul: Dacă aveți diabet de tip 2, luați în considerare adăugarea merelor în dieta dumneavoastră. Sigur, este un fruct, dar este și o concepție greșită obișnuită, că persoanele cu diabet nu pot mânca fructe, iar merele sunt cele mai bune alimente de acest tip la care puteți apela.

Pot sprijini un sistem imunitar sănătos: Merele ar putea fi un instrument important în setul de instrumente imunitar. Consumarea acestora măcar, o dată pe săptămână vă poate aduce multe beneficii pe care probabil nu le conștientizați, dar care sunt foarte vizibile în timp, iar imunitatea este unul dintre ele, mai ales că avem mare nevoie de ea în vremurile în care ne aflăm acum și bineînțeles la orice vârstă.

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga să îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s