Cred că există printre noi foarte multe iubitoare ale pantofilor, iar unele putem spune că au chiar o adicție pentru aceștia.

Atunci când pasiunea pentru pantofi se îmbină cu cea pentru filme, poate să rezulte doar un fetish din punct de vedere vizual.

Dacă vă aduceți aminte am mai vorbit despre filme și mai exact despre cele mai memorabile ținute din acestea dar, era și timpul pantofilor să își facă, mult mai simțită prezența și să le acordăm atenția pe care o merită.

Și putem să fim fericiți, pentru că industria filmului a reușit de-a lungul timpului să ne încânte cu o serie de pantofi, care mai de care mai unici.

Vrăjitorul din Oz-1939
Încep cu unul dintre cele mai iconice filme, fiind unul și foarte recognoscibil datorită pantofilor roșii rubini ai lui Dorothy.

Chiar dacă filmul este unul relativ vechi, s-au făcut foarte multe reactualizari al acestuia, iar celebrii pantofi au rămas în memoria telespectatorilor datorită unicității acestora.

Clueless
Dacă vă aduceți aminte am menționat Clueless și atunci când am vorbit despre cele mai iconice ținute din filme.

Clueless fiind un film foarte iconic din punct de vedere fashion, era inevitabil să nu regăsim și o sumedenie de pantofi remarcabili în acesta, cei mai iconici fiind pantofii Mary Janes a lui Cher Horowitz, cu șosete până la genunchi.

The Princess Diaries
Unul dintre cele mai remarcabile filme în care a jucat Anne Hathaway vreodată și unul care ma făcut să o îndrăgesc, de asemenea, este The Princess Diaries.

Chiar dacă, până la sfârșitul filmului Mia reușește să devină o prințesă și inevitabil a purtat și niște outfituri emblemă, cred totuși că cea mai memorabilă pereche de pantofi pe care a purtat-o acesta în film sunt pantofi Dr Martens, pe care ea îi asociază cu uniforma școlară.

Funny Face
Un film foarte iconic nu doar pentru lumea cinematografiei, cât și pentru lumea modei Funny Face a reușit să ne surprindă, plăcut prin foarte multe ținute de neuitat.

Când vine vorba de încălțăminte, cred că în memoria tuturor vor rămâne mereu mocasini negrii pe care Audrey Hepburn i-a purtat cu celebrul look all black care îl puteți regăsi peste tot.

Forrest Gump
Dacă vă amintiți filmul Forrest Gump, cu siguranță vă aduceți aminte și celebrii adidași pe care aceasta îi purta, foarte cool, în combinație cu un costum.

Pentru cei care nu știau deja, acești adidași sunt o pereche de Nike Cortez din 1972, pe care compania le-a relansat în 2017.

Belle de Jour
Pantofii cu cataramă Roger Vivier din piele lăcuită, pe care îi poartă actrița Catherine Deneuve în filmul franțuzesc Belle de Jour, sau Frumoasa zilei, sunt atât de emblematici pentru lumea modei.

Chiar dacă pentru un timp aceștia au dispărut din lumina reflectoarelor, ca și adidașii mai sus menționați, au revenit în 2017 însă, cu o reeditare, în cinstea a 50 de ani de la apariția filmului.

Diavolul se îmbracă de la Prada
Nu puteam să nu menționez cizmele Chanel din unul dintre cele mai emblematice filme din istoria modei.

Cizmele care au făcut furori când Andrea Sachs a intrat pe ușa biroului cred că o să fie mereu unele dintre preferatele multora, iar motivul e simplu sunt înalte și Chanel.

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga să îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s