Acum câteva secole corsetul era o piesă indispensabilă din garderoba femeilor, dar și a bărbaților.

Dacă ar fi să ne luăm după ce se petrece la momentul actual în modă, putem spune că acesta a revenit în forță și începe, încet-încet să își adune tot mai multe adepte.

Chiar dacă corsetul nu a fost niciodată o piesă comfy, acest lucru nu a împiedicat nicidecum designeri să îl readucă pe podium.

Poate că de această dată corsetul s-a întors definitiv în modă și nu va pleca de grabă, sau din potrivă va fi doar un trend trecător.

Când a fost inventat corsetul?
Corsetul a devenit popular pentru prima dată în Europa secolului al XVI-lea, ajungând la apogeul popularității sale în epoca victoriană.

După cum vă puteți imagina, acesta a ajuns popular într-un tip, relativ scurt, mai ales datorită faptului că reușește să modifice corpul pentru a obține forma de clepsidră.

Care a fost primul corset?
Primul corset care a fost înregistrat, a fost regăsit în Grecia. În acea perioadă atât bărbații, cât și femeile își doreau o talie mică.

Se spune că în copilărie, ambele sexe purtau un brâu în jurul taliei care era strâns pe măsură ce creșteau pentru a opri creșterea în zona taliei. Femeile grecești purtau un brâu elaborat, rigid, purtat la exteriorul hainelor, pentru a modela talia și a ridica sprijinul sânilor.

Cum s-a răspândit popularitatea acestuia?
Corsetul a fost asociat mai întâi cu aristocrația, dar a fost adoptată de femeile burgheze până în secolul al XVIII-lea. Femeile din clasele inferioare își făceau adesea propriile corsete din pânză mai puțin costisitoare, folosind stuf pentru sprijin și întărire.

Dar în orice caz pe când au ajuns și la nivelul claselor inferioare corsetul s-a demodat din cauza ascendenței modelor Directory și Empire , care erau cu talie înaltă iar popularitatea acestuia a revenit în 1815.

De-a lungul timpului corsetul a dispărut și a reapărut în modă.

De exemplu, în anii 1920, figura naturală a început să revină, iar corsetele au devenit mai puțin populare. Iar modelele de corsete au devenit mai flexibile.

La sfârșitul anilor 1930 a existat o încercare a designerilor de a readuce corsetul, dar cel de-al doilea război mondial a scurtat cele mai multe inovații.

O veste devastatoare pentru corsete
După intrarea Statelor Unite în Primul Război Mondial în 1917, Consiliul Industriilor Războiului SUA a cerut femeilor să nu mai cumpere corsete pentru a elibera metal pentru producția de război. Acest pas a eliberat aproximativ 28.000 de tone de metal, suficient pentru a construi două corăbii.

Crea mai mare revenire a acestora
Din punctul meu de vedere, anul în care au revenit în forță corsetele este
1947, anul în care Dior a lansat colecția New Look.

Chiar dacă anii dinaintea New Look-ului au fost fără acest articol, iar designeri ca Chanel sau Schiaparelli au luptat în potriva acestui articol, Dior a reușit să îl readucă în vestimentație.

Privit de mulți ca o mișcare de a reîncorseta femeia New Look-ul nu a fost foarte bine primit de unii.

Acest lucru este de înțeles, deoarece în aceea perioadă corsetele erau foarte strânse și nu lăsau corpul să respire.

Corsetul este un articol folositor sau nu?
Chiar dacă mai sunt încă persoane care îl poartă și îl îndrăgesc, în egală măsură, corsetul nu este o piesă indispensabilă pentru garderobă.

Poate fi purtat fără probleme dacă ești o fană al acestuia dar, asta nu înseamnă că trebuie să abuzezi de el.

Astăzi corsetele sunt de la obiecte fetish, până la articole cool și stylish, depinde de tine în ce zonă îl duci.

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga să îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s