Pentru că în viață avem nevoie de energie pentru a face activitățile pe care ni le dorim, avem nevoie și de alimente care ne pot ajuta în acest scop.

Chiar dacă există suplimente care oferă energie sau, chiar cafeaua poate fi o alternativă pentru uni, acestea nu sunt niște alimente super healthy.

Uni oameni se simt obosiți în timpul zilei, iar un lucru e sigur, atunci când ești obosit nu poți să termini cea ce ai început.

Pentru aceștia, astăzi o să vă prezint niște alimente care v-ar putea ajuta pentru un plus de energie.

Orez brun
Dacă vă mai aduceți aminte am vorbit într-un alt articol despre diferența dintre orezul alb și cel brun, unde am aflat că al doilea este cel mai sănătos dintre cele două.

Datorită conținutului său de fibre, orezul brun are un indice glicemic scăzut . Prin urmare, ar putea ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la promovarea nivelurilor constante de energie pe tot parcursul zilei.

Avocado
Acesta, după cum poate ați mai auzit este un aliment minune, deoarece conține foarte multe grăsimi esențiale pentru organism.

S-a demonstrat că aceste grăsimi sănătoase promovează niveluri optime de grăsime din sânge și sporesc absorbția nutrienților.

Cea ce ajuta la menținerea nivelului constant de energie este fibra din avocado care reprezintă 80% din conținutul de carbohidrați.

Legume verzi cu frunze
De la spanac, varză până la varza de bruxelles, toate sunt surse excelente de nutrienți care promovează energia.

Din cauză că oboseala este sursa deficitului de fier, aceste alimente îl au din plin.

Pe lângă fier, acestea mai conțin și vitamina C care te ajută în a spori absorbția fierului în corp.

Lintea
Acest aliment pe lângă că este foarte ieftin este și o sursă bună de nutrienți și contribuie la creșterea nivelului de energie.

Datorită proprietăților ei, lintea vă poate crește nivelul de energie, completând depozitele de folat, mangan, zinc și fier.

Ciocolata neagra
Cred că de acesta ați auzit deja că vă poate ajuta când vine vorba de creșterea energiei.

S-a dovedit că antioxidanții din cacao au multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi creșterea fluxului de sânge în întregul corp

Dacă nu o consumați în exces, maxim o păstrațică pe zi și doar dacă chiar aveți nevoie, acesta poate fi o sursă bună de energie.

Pești grași
Față de cealaltă categorie de pești, cei grași, sunt surse bune de proteine, acizi grași și vitamine din grupa B.

Vitamina B12 din aceștia produce celule roșii din sânge pentru a ajuta fierul să funcționeze mai bine în corpul dumneavoastră. Nivelurile optime de globule roșii și fier pot reduce oboseala și pot crește energia.

Cartofi dulci
Din punctul meu de vedere aceștia merită pe deplin să fie incluși în această categorie, poate nu neapărat pentru că sunt cea mai bună sursă de energie dintre cele menționate mai sus, ci din cauză că sunt foarte gustoși.

Ei pot fi consumați, foarte bine împreună cu alte legume la cuptor, iar pe lângă că acestă combinație este foarte reușită cartofii dulci sunt o sursă nutritivă de energie pentru cei care caută un impuls suplimentar.

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga să îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s