Astăzi vom vorbi despre 8 designeri care au revoluționat lumea modei și care datorită aptitudinolor lor au reușit să rămână și astăzi niște nume frapante din aceasta.

Charles Frederick Worth
Este un revoluționar al modei și cel care a dat tonul creațiilor haute couture. Acesta a fost primul creator de modă, pentru ca în aceea vreme existau doar creatoare.

Prin talentul sau și prin aptitudinile sale a reușit să îți creeze o casa de modă cu propriul său nume și să cucerească regalitatea franceză și numeroase personalități ale vremii.

Este cel care a propus renunțarea la crinoline. Worth a fost și primul designer care a organizat și arătat în prealabil o întreagă colecție de haine. Primul bărbat care a devenit proeminent în domeniul modei pentru femei, a fost și primul care a folosit femeile tinere ca modele pentru ținute întregi.

Charles Frederick Worth a murit la Paris , în 10 martie 1895, iar magazinul lui Worth a fost predat fiilor săi.

Jean Patou
A fost un designer de modă francez care a lucrat cu unchiul său în Normandia , apoi s-a mutat la Paris în 1910, intenționând să devină couturier.

Patou a devenit cunoscut prin popularizarea îmbrăcăminți sport pentru femei și este considerat inventatorul hainelor de baie tricotate și al fustei de tenis. Totodată, a fost primul designer care și-a pus numele pe articolele vestimentare.

Jean Patou a mizat pe un stil natural și confortabil.

Cristóbal Balenciaga
Cristóbal după cum v-ați dat seama, este fondatorul brandului Balenciaga.

Este un designer de origine spaniolă care a revoluționat lumea modei prin creațiile sale.

Balenciaga sa bazat în totdeauna pe modă de înaltă calitate. Tot ceea ce a creat acest designer se mulează perfect pe corpul oricărei femei și îl complimentează.
Chiar și Hubert de Givenchy se întreba cum reușește Balenciaga să creeze aceste rochii aproape vrăjite.

Când sa retras Cristóbal Balenciaga și-a închis toate casele de modă și nu ar mai fi vrut ca acestea să se mai deschidă vreodată.

Balenciaga a murit la 23 martie 1972 în Xàbia , Spania iar casa de modă Balenciaga a fost redeschisă iar astăzi continuă sub conducerea Demna Gvasalia și sub proprietatea Kering.

Christian Dior
Este unul dintre cei mai mari creatori de modă și se numără printre cei care au exercitat o influență deosebită în lumea modei.

Chiar dacă uni spun că drumul său în lumea modei a început relativ târziu el a reușit să facă senzație.

Dior a devenit cunoscut prin colecția sa „New Look” care a fost o raducere a modei trecutului. Ea a avut un impact major fiind foarte lăudată dar și urâtă de câteva persoane care au făcut o propagandă în potriva lui.

Astăzi, casa de modă Dior se numără printre cele mai cunoscute case de moda la nivel mondial.

Yves Saint Laurent
Yves-Mathieu-Saint Laurent a fost deginerul care a urmat la conducerea casei de moda Dior, după moartea creatorului în 24 octombrie 1957.

Pentru prima sa colecție Yves Saint Laurent a adus un omagiu lui Dior iar colecția a fost primită cu ovați de către public.

Cei de la casa Dior nu îl prea agreeau pe Saint Laurent iar când acesta a plecat în armată a fost momentul potrivit să se despartă de acesta.

Când Saint sa întors și-a deschis propria casa de modă împreună cu partenerul său Pierre Bergé.

Casa lui de modă a avut un succes colosal iar aceasta a ajuns să rămână până în ziua de azi un nume răsunător în lumea modei.

Karl Lagerfeld
A fost unul dintre cei mai mari creatori de modă care a reușit să facă performanță în acest domeniu.

Karl a fost un designer care a reușit să lucreze ca free-lancer la multe case de modă ca Chloe, Fedi și Chanel.

Acesta pe lângă că se ocupă de creația vestimentară mai era și o personalitate, un nume marcant, o entitate care a apărut și în reclame.

Cred ca numele Karl Lagerfeld se numără printre cele mai cunoscute nume din lume iar, chiar dacă a murit în 19 februarie 2019 va rămâne pentru totdeauna un designer remarcabil pentru lumea modei. (și nu numai)

Jean Paul Gaultier
Datorită avangardismului și a modului prin care a reușit să combine mai multe stiluri vestimentare Jean Paul Gaultier a reușit să devină unul dintre cele mai mari nume din industria modei.

Fiind considerat mult timp boy-ul modei franceze, Jean a făcut controverse în lumea modei, utilizând modele neconvenționale pentru colecțiile sale, precum bărbați în fuste, femei tatuate cu piercinguri obținând atât critici cât și popularitate.

A creat în repetate rânduri costume pentru Madonna and her staff.

A revolutinat atât lumea modei cât și parfumeria ( un exemplu frapant ar fi parfumul Scandal).

John Galliano
A început să urce pe culmile gloriei după ce a fost pus în funcția de director artistic la casa de modă Givenchy.

După prezentarea primelor colecții la Givenchy, publicul a fost foarte încântat de creativitatea sa.

După ce va termina colaborare cu Givenchy, acesta va deveni designer la Dior iar locul său la Givenchy va fi ocupat de Alexander McQueen.

După câteva prezentări la Dior el va crea o colecție care va fi organizată pe stradă iar în aceasta vor fi prezentate haine de „vagabonzi” care va avea un impact prost la public.

După aducerea sa la conducerea casei Dior veniturile acesteia au crescut considerabil, dar chiar și așa John Galliano și-a pierdut postul din cauză că a folosit înjuri rasiste când era beat.

Astăzi John nu mai face parte din lumea modei, dar poate în viitor vom prinde perioada când aceasta îl va ierta și se va întoarce să creeze modă.

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga sa îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s