Astazi o să vorbesc despre șase fashion icons care au cucerit lumea modei prin eleganța, grația și prin frumosețea lor.

Aceste fashion icons nu sunt altele decat lebedele autorului Truman Capote, care au facut senzație în perioada lor de glorie din ani ’50.

Babe Paley
Barbara „Babe” Paley este lebada perferată al lui Truman Capote. Este definiția stilului, a frumuseți și a eleganței.
Aceasta mai are două surori: Minnie și Betsey.

Cunoscută pentru stilul său impecabil, a fost editor de modă pentru Vogue și a cumpărat colecții couture întregi de la Valentino și Givenchy.

În timp ce lucra la Vogue, ea a cunoscut și s-a căsătorit cu moștenitorul petrolier Stanley Grafton Mortimer Jr.
Ea și cu Mortimer au avut doi copii, dar relația nu a durat mult și cei doi au divorțat în 1946. După această relație, Babe se calatorește cu William „Pasha” Paley milionar de televiziune și fondator CBS, cu care își va petrece tot restul vieții ei.

Babe Paley este unul dintre cei mai cunoscuți fashion icons și face parte din „cardul” de lebede ale lui Truman.

Aceștia s-au cunoscut la o petrecere pe un vapor și au avut o relație mai mult de cât de prietenie. Din pacate, această relație a fost stricată din cauza fragmentului din cartea sa Rugaciuni Împlinite pe care la publicat in revista Esquire.

Babe Paley a murit de cancer în 6 Iulie 1978, dar va ramane pentru totdeauna o emblemă a stilului și a bunului gust.Slim Keith
Nancy ‘Slim’ Keith este o pesoană publică ale anilor ’30. Ea a ajuns cunoscută pentru apariția pe copertă în revista Harper’s Bazaar, la varsta de 22 de ani.

Porecla Slim a primit-o datorită siluetei foarte atletice.

Chiar dacă a devenit cunoscută în 1930 datorită apariției în revista mai sus menționată, aceasta a fost introdusă în cercurile oamenilor de la Hollywood, cu ajutorul lui William Powell.

A fost confidenta lui Truman Capote (sau Tru cum la botezat ea) și prietena cea mai bună a lui Babe Paley.
A mai fost și „inspirația” lui Truman pentru personajul principal din nuvela Rugaciuni Împlinite.Marella Agnelli
Marella Agnelli este o colecționară de artă care a făcut senzație datorită gâtului lung ca al unei lebede ( de asta și face parte dintre lebedele lui Truman Capote).

Ea este un alt mare fashion icon al lumii și datorită acesteia a aparut de nenumarate ori în revista Vogue.

A fost casatorită cu președintele Fiat, Gianni Agnelli cu care a avut o relație până la moarea acestuia din 2003.

Donna Marella Caracciolo di Castagneto s-a născut la Florența , ca membru al Casei Caracciolo , a înaltei nobilimi italiene . Tatăl ei a fost Don Filippo Caracciolo, al VIII-lea Prinț di Castagneto, al III-lea Duce de Melito și Patrician ereditar din Napoli (1903–1965), dintr-o veche familie nobilă napolitană.

Marella Agnelli a murit la vârsta de 91 ani în 23 februarie 2019.C.Z Guest
Lucy Douglas „C. Z.” Guest este o actriță care nu a dorit niciodată să fie actriță.

Ea a început să joace prima dată într-o piesă ca a patra blondă de la margine, dar la scurt timp a fost descoperită de un director, cu are a semnat și un contract pentru a juca în filme.

Din pacate C.Z nu avea talent și sa săturat să tot exerseze așa că, nu i-a mai păsat de contract și a plecat.

C.Z este o personă cu inimă mare care nu a renunțat niciodată la pietenii ei și mereu i-a susținut, chiar și atunci când Truman a publicat fragmentul acela zguduitor aceasta a continuat să se vadă cu el.Gloria Guinness
După C.Z desigur urmează Gloria. Lebăda cu un aer foarte exotic.

Ea a crescut în Mexic, în sărăcie dar mai târziu s-a căsătorit în celebra dinastie Guinness. Într-adevăr, a avut un talent pentru a se căsători: a doua căsătorie a fost cu Graf von Furstenberg-Herdringen, în timp ce a treia a fost cu Ahmad-Abu-El-Fotouh Fakhry Bey, nepotul regelui Fuad I al Egiptului.

Aceasta a avut o viață tumultoasă, și este singura dintre lebedele lui Truman Capote care nu a aparut în fragmentul publicat în revistă.

Se spune că motivul pentru care aceasta, chiar dacă ea ar fi vrut să apară, nu a fost inclusă este pentru că Truman i-ar fi promis că nu îi va divulga povestea.Lee Radziwill
Numită „Princess Dear” de Capote, Lee Radziwill s-a născut într-una dintre cele mai bogate familii din New York. Sora mai mică a lui Pam, acestea au fost mereu într-o concurență acerbă și mereu geloase una pe cealaltă.

Lee a fost considerantă mereu sora mai elegantă și cu mult mai bun gust și a reușit să iasă în evidență prin acest lucru.

Truman Capote a avut mereu încredere în ea și a susținut-o dar relația dintre cei doi sa destrămat când a avut loc un scandal la casa albă în care a fost vorba despre sora sa Pam. Lee i-a povestit totul lui Truman iar aceasta a raspândit zvonurile până au ajuns și la urechea celeilalte persone implicate în scandal adică un autor, care l-a dat în judecată.

Lee nu a vrut să îi ea apărarea iar acest lucru a afectat relația lor de prietenie.Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga sa îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s