Exista multe piese vestimentare care au un loc special în garedroba mea și care le port cu drag de fiecare data când am ocazia, dar exista doua piese care cu siguranță le avem cu toți (într-un număr mai mic sau mai mare).

Aceste piese vestimentare despre care vom vorbi sunt tricoul polo și jeanși, doua piese cu are putem sa ceiem foarte multe combinați și pe care le purtăm mai ales atunci când nu știm cu ce sa ne îmbrăcăm. Acestea fiind niște piese foarte versatile.

Jeanși
O sa încep prin a vorbi în primul rand despre jeans și despre istoria acestora.

Blugi sau jeanși au fost inventați de Jacob W. Davis în parteneriat cu Levi Strauss & Co în 1871 și brevetat de Jacob W. Davis și Levi Strauss la 20 mai 1873.

Jeanși sunt numiți după orașul Genova din Italia, un loc în care s-a fabricat coaja de bumbac, numită fie jean, fie jeane. Levi Strauss a venit din Germania la New York în 1851 pentru a se alătura fratelui său mai mare care avea un depozit de mărfuri.

Jeansul a marcat cultura din ultimii 140 de ani probabil mai mult decât credem. Au fost mai întâi haine de lucru, apoi simboluri ale neascultării doar pentru a deveni articole de modă. Istoria denimului și a blugilor este lungă și plină de culoare.

Blugi sunt confecționați dintr-un material numit denim. Denumirea „denim” provine de la numele unei țesături rezistente numite „Serge de Nîmes”, făcută inițial la Nîmes, Franța, de unde vine și denumirea „de Nîmes” – „denim”.

Denimul este extrem de rezistent și de aceea a fost folosit de oamenii care aveau nevoie de haine care să dureze mult. Acesta este și motivul pentru care a fost folosit de Levi Strauss și Jacob W. Davis pentru a confecționat pantaloni denumiți jeans.

Colorantul indigo este o culoare folosită pentru colorarea denimului. Este un colorant organic cu o culoare albastră distinctivă. A fost fabricat și folosit în India, de unde și-a luat numele, încă din cele mai vechi timpuri.

De când au fost creați ei, adică în 1871 și pana azi sunt o piesa vestimentara esențiala în orice garderoba care nu va ieși niciodată din modă și care are un loc special în garedroba mea. Fiind una dintre piesele mele preferate, având și o durata mare de viata (dar asta depinde evident de calitatea denimului).

Tricoul polo
Poate va întrebați de ce nu am ales sa vorbesc în acest articol despre tricoul basic. Nu? Pai răspunsul este simplu, pentru despre tricoul clasic sa tot vorbit și nu credeți ca și tricoul polo ar trebui sa aibă și momentul lui de faima?

În orice caz sunt sigur ca sunt și printre noi niște iubitori ai acestui tricou.
Acum câțiva ani aceasta piesa nu îmi atrăgea, nici mie atenția dar acum pot sa spun ca sunt un fan convins și ma pot mândri cu destule piese de acest gen în garderobă.

Și acum sa trecem la istoria acestuia:
Tricourile polo sunt de obicei cu mâneci scurte au fost inițial folosiți de jucătorii de polo în timpul anilor 1920.

În secolele al XIX-lea și începutul secolului XX, jucătorii de tenis purtau, în mod obișnuit, „alb de tenis” format din cămăși albe cu mâneci lungi, pantaloni de flanelă și cravate . Această ținută a prezentat probleme pentru ușurința jocului și confortul.

Din aceasta cauza René Lacoste , campionul francez de tenis de șapte ori la Grand Slam , a considerat că ținuta rigidă de tenis este prea greoaie și incomodă. El a proiectat un tricou, cu mânecă scurtă, vag-tricot alb Piqué bumbac (el a numit bumbac tricoul petit Piqué ) tricou cu un guler, un pachet de nasturii pe care a purtat-o prima dată la campionatul US Open din 1926.

Începând cu 1927, Lacoste a pus o emblemă de crocodil pe pieptul stâng al tricourilor sale, deoarece presa americană începuse să-i facă referire ca „Crocodilul”, poreclă pe care a îmbrățișat-o.

Și pana în zilele noaste aceste tricouri fac senzație și sunt în continuare căutate și purtate de foarte multe persoane.

Tricourile polo sunt fabricate astăzi de diferite branduri inclusiv de cele de mass marchet iar acestea fabrica acest articol în condiții foarte proaste în niște tari subdezvoltate cu niște salarii mizere.

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga sa îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s