Astăzi o să vorbim despre Twiggy, un fashion icon care sa făcut remarcată atât în lumea modei cât si în lumea cinematografiei.

Twiggy , pe numele ei original Lesley Hornby, după căsătorie Dame Lesley Lawson (născut la 19 septembrie 1949, Neasden, Londra , Anglia), model și actriță britanică al cărei aspect au definit industria modei în mare parte a sfârșitului secolului XX. Ea este considerată pe scară largă ca a fost una dintre primele super modele ale lumi , care apare simultan pe copertele principalelor reviste de modă din lume și este recunoscuta la nivel global doar cu prenumele.

Mama acestea era Nellie Lydia, muncitoare la o firmă de tipografie iar tatăl William Norman Hornby, un maestru tâmplar iar Twiggy mai are și o sora pe nume Vivien.

O întâmplare tragic-comica pe care a pățit-o strabunica acesteia Grace Meadows este aceea ca a murit la o reducere de haine în 1897.
Ea spus despre aceasta intamplare: „Așa că refucerile au prins-o până la urmă. Binecuvanteaz-o.”

În ianuarie 1966, când avea 16 ani, Coafatorul Leonard din Mayfaira a căutat modele pe care să-și încerce noua tunsoare a culturii, iar el i-a coafat părul în pregătirea pentru câteva fotografii ale capului. Un fotograf profesionist Barry Lategan a făcut mai multe fotografii pentru Leonard, pe care coaforul le-a atârnat în salonul său. Deirdre McSharry, jurnalistă de modă de la Daily Express , a văzut imaginile și a cerut să o întâlnească pe tânăra fată.

McSharry a aranjat să facă mai multe fotografii. Câteva săptămâni mai târziu, publicația a prezentat un articol și imagini cu Hornby, declarând „The Face of ’66”. În ea, copia scria: „Copilul Cockney cu fața să lanseze o mie de forme … și are doar 16”.

Iubitul ei de coafor, Nigel Davies, a devenit managerul său, și-a schimbat numele în Justin de Villeneuve și a convins-o să-și schimbe numele în Twiggy (din„ Twigs „, porecla ei din copilărie). Ea spune ca la cunoscut pe acesta prin fratele ei când lucra la un cuafor din Londra. Aici a început să vadă modelele din reviste, dar nu a crezut niciodată că ar putea face ceva de genul acesta. Jean Shrimpton a fost idolul ei, astfel încât și-a crescut părul mult ca să arate ca ea, înainte de a fi nevoit să-l taie pentru capul lui de Barry Lategan.

În curând, Twiggy a fost văzută în toate revistele de modă, comandând taxe de 80 de lire sterline pe oră, scoțând la iveală propria sa linie de haine numită „Rochii twiggy” în 1967 și luând lumea modei cu asalt.

Twiggy și revistele cu imaginea ei au polarizat criticile de la început. Imaginea ei de băiat subțire a fost și este încă criticată pentru promovarea unui corp „nesănătos” ideal pentru femei dar ea spune:  „Eram foarte slab, dar asta era doar construcția mea naturală. Am mâncat întotdeauna sensibil – a fi subțire era în genele mele. „

După patru ani de modeling, Twiggy s-a retras în 1970, afirmând: „Nu poți fi un umeraș pentru toată viața!”  Ea s-a despărțit de Justin de Villeneuve, care a supravegheat afacerile sale din 1966 și l-a eliberat de îndatoririle sale de manager.

După vizitele săptămânale la casa lui Ken Russell unde aveau să urmărească împreună filme vechi, care o prezentau pe  Greta Garbo , Clark Gable și alți actori și actrițe de la Hollywood. Acest lucru a început să îi ofere lui Twiggy o perspectivă nouă asupra modului în care s-a îmbrăcat și a modului în care își purta părul. A început să poarte bere, fuste mai lungi și flori în timp ce aspectul hippie începea să preia Londra. Ken și Twiggy au lucrat împreună la un film, numit The Boy Friend (1971), după ce au urmărit o reprezentație a muzicalului inițial, pusă în scenă de grupul de dramatori amatori ai mamei lui Ken.

Apoi, Twiggy a pornit într-o carieră de actrița și  cântăreața premiată, jucând o varietate de roluri pe scenă și ecran și înregistrând albume. În 1971, ea a facut debutul in film ca un plus în Ken Russell.

Și uite asa Twiggy a apărut în tot mai multe filme și a avut tot mai multe colaborări cu diferiți artiști, printre care și David Bowie.

În 2003 s-a întors la modeling, în fața unei mari campanii de televiziune, presă și panou publicitar pentru Marks & Spencer , lanțul de magazine britanice. (aparent i-a fost dor de umeraș). Implicarea ei în campania publicitară a fost creditată pentru reînvierea averilor lui Marks și Spencer.

Twiggy este și va rămâne întotdeauna un icon al lumi modei și numele ei va fi mereu pe buzele oamenilor.

Dacă vreți sa știți mai multe informații despre Twiggy va recomand sa cititi cartea ei : „Twiggy in black and white”.

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga sa îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Un comentariu la “ Twiggy, istoria unui fashion icon ”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s