Mâncatul sănătos. Este ceva ce toată lumea știe că ar trebui să facă, dar puțini dintre noi facem la fel de constant pe cât ne-am dori. În acest articol va voi arata cum sa începeți sa mancati sănătos și ce alimente trebuie să consumați pentru va creste masa musculara sau pentru a slabi.

De ce ar trebui să mănânci sănătos?
Obiceiurile alimentare nesănătoase au contribuit la epidemia de obezitate din Statele Unite: aproximativ o treime din adulții americani (33,8%) sunt obezi și aproximativ 17% (sau 12,5 milioane) dintre copiii și adolescenții cu vârste cuprinse între 2 și 19 ani sunt obezi. Chiar și pentru persoanele cu o greutate sănătoasă, o dietă nesănătoasă este asociată cu riscuri majore pentru sănătate, care pot provoca boli și chiar moarte. Acestea includ bolile de inimă, hipertensiunea arterială, diabetul de tip 2, osteoporoza și anumite tipuri de cancer. Facând alegeri alimentare inteligente, vă puteți ajuta să vă protejați de aceste probleme de sănătate.

Mâncatul sănătos îți poate salva viata din cauza ca s-a dovedit științific că dacă vei manca sănătos vei reuși să combați unele boli.

Alimentele pe care le consumi au efecte mari asupra sănătății și calității vieții tale.

Vrei sa tre îngrași sau sa slăbești?
Dacă introduceți mai multe calorii decât ardeți, le veți păstra ca noi mușchi sau grăsimi corporale . Dacă consumi mai puține calorii decât arzi în fiecare zi, vei pierde în greutate .

Dacă doriți să slăbiți, trebuie să creați o formă de deficit de calorii.

În schimb, dacă încerci să crești în greutate și să crești masa musculară, atunci trebuie să mănânci mai mult decât arde corpul tău.

Carbohidrați, proteine și grasimi
Poate că v-ați pus întrebari despre ce sunt carbohidrați, proteinele sau grăsimile. Pentru ca sunt sigura ca a-ți auzit de ele.

Ei bine, acestea sunt niște macronutrienți pe care ii consumi în funcție de ce îți dorești. De exemplu dacă dorești sa pui masa musculara vei consuma  o cantitate mai mare, iar dacă îți dorești să slăbești o cantitate mai mica.

Carbohidrați: Reprezinta toate alimentele cu amidon precum pâinea, pastele și cartofii . De asemenea, include fructe , leguminoase , suc, zahăr și unele produse lactate .

Proteine: Reprezinta sursele principale care includ carne și pește , lactate, ouă, leguminoase și alternative vegetariene precum tofu .

Grăsimi: Sursele principale includ nuci, semințe, uleiuri, unt , brânză , pește gras și carne grasă.

Ce sunt macronutrienți?
Micronutienti sunt vitamine și minerale de care avem nevoie în corp.

Printre acestea se numără: Potasiu, Magneziu, Fier, Calciu și toate vitaminele adică vitaminele, de la vitamina A la K care joacă roluri importante în fiecare organ și celulă din corpul tău.

Mănâncă alimente neproceaste
Alimentele integrale tind să fie nutritive și să aibă o densitate energetică mai mică. Aceasta înseamnă că au mai puține calorii și mai mulți nutrienți pe porție decât alimentele procesate.

În schimb, multe alimente procesate au o valoare nutritivă mică și sunt adesea denumite calorii „goale”. Mâncarea lor în cantități mari este legată de obezitate și alte boli.

Ce alimente sa consumi?
Ar trebui sa va bazați dieta pe alimente ca : Legume, Fructe, Carne și pește, Nuci și semințe, Ouă, Produse lactate, Amidon sănătos, Fasole și leguminoase, Băuturi: nu alcoolice avident, aici ma refer la băuturi ca apa, ceaiuri sau cafea, Ierburi și condimente.

Bineînțeles ca fiecare aliment consumat în exces își pierde din proprietăți și nu mai are efectul dorit asupra organismului, deci de aceea ar trebui sa avem o dietă cât mai variata.

Ce alimente sa eviți?
Alimentele pe care ar trebui să le eviți sunt urmatoarele: Produse pe bază de zahăr, Grăsimi parțial hidrogenate(care au legătură cu bolile de inima), Produse prelucrate cu conținut scăzut de grăsimi: aceste produse sunt deghizate în „alimente sănătoase” dar de fapt acestea contin o cantitate mare de zaharuri, Uleiuri vegetale, Alimentele bogate în carbohidrați precum pâinea albă.

Cum să faci ca dieta sănătoasă sa fie de durată
Cu am spus mai sus ar trebui sa ne bazam dieta pe 90% alimente întregi ci nu pe alimente procesate.

Dar pentru a fi constanți în acest nou stil de viata, acest lucru tine doar de tine si de cata voință ai pentru a face acest lucru.

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga sa îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s