În timp ce noi încercăm sa ne obișnuim cu statul în casa au început sa se organizeze tot mai multe evenimente culturale online. Unul dintre ele este chiar expoziția organizata de casa de modă Dior.

Aceasta expoziție a fost prezentata pe canalul de YouTube al lui Dior iar videoclipul are aproape o oră. În care spectatorii pot vedea piese, care se întind pe mai bine de 70 de ani de istorie, inclusiv imagini de arhivă, schițe ale lui Christian Dior însuși și interviuri cu regizorul creativ Maria Grazia Chiuri . „Pe măsură ce ați pornit în această explorare unică, lăsați-vă captivat de virtuozitatea vizionară a lui Monsieur Dior și directorilor actistici care au fost la conducerea casei – de la Yves Saint Laurent la Maria Grazia Chiuri – și a perpetuat pasiunea și sentimentul de a îndrăzni, ”, A scris echipa Dior într-un comunicat.

Nu doar pe YouTube a apărut aceasta expoziție, ea a fost prezenta și pe Instagram unde au apărut, de cateva zile imagini arhivistice pentru a-ți complimenta perfect turul virtual.

Expoziția designerului care este disponibila acum online a fost ținută inițial la musée des arts décoratifs de la Paris din 2017 până în 2018, iar în anul următor la Victoria and Albert Musseum din Londra, expoziția urmărește evoluția diorului creștin, de la Parisul postbelic până în zilele noastre.

Dior spunea : „Nu există nicio altă țară pe lume, în afară de a mea, al cărei mod de viață îmi place atât de mult. Ador tradițiile englezești, politețea engleză, arhitectura engleză. Îmi place chiar și gătitul englezesc. ”

Expoziția se numește ” Designer of Dreams” adică în traducere „designer de vise”, exact ce a fost Dior.

Urmărind evoluția casei de modă franceze, colecția include „New Look” a lui Christian, o epocă de eleganță ce îți celebrează directori de creație iconici. Dior a documentat realizarea expoziției și a organizat, de asemenea, un tur virtual ca un documentar. Vedete, arhivele turului lui Müller, detaliază istoria casei și dezvăluie unele dintre cele mai iconice moduri ale acesteia.

„Costumul de bar este iconic, nu doar a casei Dior, ci și în istoria haute couture cât și a modei”, spune Müller. „Este foarte rară la modă o pauză atât de definitivă, o revoluție adusă în joc cu o singură colecție”.

Curatorii expoziției, Florence Müller și Olivier Gabet, se plimbă prin piesele extraordinare de couture și fotografii prețioase, de arhivă, plus schițe originale ale însuși Christian Dior.

Aceasta expoziție este una foarte interesanta pe care va recomand sa o vedeți, mai ales dacă sunteți fani al acestui designer care a revoluționat industria modei.

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga sa îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

4 comentarii la “ Colecția Dior „Designer of Dreams” poate fi urmarită acum online ”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s