Moda durabilă este astăzi un subiect extrem de dezbătut și din ce în ce mai prezent în mass-media și o regasim peste tot în întreaga lume. Din ce în ce mai multe companii de îmbrăcăminte își transformă modelele de afaceri și își îmbunătățesc lanțurile de aprovizionare pentru a reduce impactul global asupra mediului, pentru a îmbunătăți condițiile sociale în fabrici, etc. De asemenea, vedem o conștientizare din ce în ce mai mare a consumatorilor, în special a generațiilor tinere.

Uni spun ca acest cuvânt „durabil” în raport cu industria modei nu are logica deoarece acestea este a doua cea mai poluata industrie după industria petrolului. Dar acest lucru nu este neapărat adevărat pentru ca aceasta industrie încearcă în ultimul timp sa nu mai polueze atât mediul și sa facă hainele mult mai durabile.

Când aflăm despre „moda durabilă”, ne dăm seama curând că există multe forme de modă durabilă. Unii actori și persoane subliniază importanța confecționării hainelor într-o manieră mai ecologică, în timp ce alții pledează pentru second-hand sau vintage. Acestia subliniază avantajele schimbului, închirierii sau împrumutului de haine, spre deosebire de achiziționarea hainelor nou produse. Toate strategiile care promovează o producție și consum mai conștiente din punct de vedere al mediului, social și etic sunt pași importanți către o industrie mai durabilă.

Dar puteți opta și pentru a cumpăra haine durabile. Prin urmare, fiecare îmbrăcăminte ar trebui să fie fabricată mai întâi la cerere sau la comandă, cu un design de înaltă calitate și atemporal, într-un mod ecologic și luând în considerare diverse aspecte etice.

După aceea, piesa aceea vestimentara ar trebui sa fie purtată și raspurtata, sa fie o piesa care sa dureze în timp și sa fie una atemporala. Sa nu optați niciodată pentru o tendință când cumpărați o piesa vestimentara din materiale de calitate deoarece ori cât de bine ar fi făcut acel articol probabil o sa îl aruncați sa nu o sa îl mai purtați deloc după ce trece acel trend.

Dar dacă aveți deja acest gen de piese în garedrobă va sfătuiesc sa le predati unui magazin second hand, donat carității sau predat prietenilor, rudelor sau poate unui magazin de schimburi, pentru a-și prelungi viața activă. Atunci când îmbrăcămintea este uzată complet, ar trebui să fie returnată într-un punct de colectare pentru reciclarea materialului textil, care poate fi reutilizat în fabricarea de haine noi sau alte produse textile.

Deși în mod ideal, hainele și alte produse de modă ar trebui să fie produse și consumate în modul descris mai sus, în realitate acest lucru nu se întâmplă încă. Dar cu siguranță ar trebui să faceți lucrurile de mai sus și o metoda utila prin care am putea sa începem sa aplicam cele de mai sus este accea de a frecventa mai des second hand-ul. Dacă vom face acest lucru în primul rand vom reduce poluarea și în al doilea rand în acest gen de magazine găsim niște piese vestimentare unicat pe care cu siguranță nu le vom vedea la toată lumea pe strada.

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga sa îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s