V-ați întrebat vreodată de ce uni designeri prefera sa reînvie un brand în loc sa îsi creeze unul propriu? Ei bine, asta veți afla în cele ce urmează.

În primul rand vreau sa încep prin a vă spune că multe case de modă s-au dezvoltat ca mărci prin practica de francizare și copiere autorizată. Este o discuție destul de larga, deoarece termenul de marcă și-a schimbat sensul de-a lungul anilor în industrie deci în cea ce privește o casa de modă nu e greșit sa o numești brand.

Din cauza costurilor mari de pe care le presupunea înființarea unei marci, mulți designeri au preferat sa reînvie o marca deja existenta în trecut din cauza ca aceasta nu mai are nevoie de marketing deoarece numele este cunoscut deja de către public.

În ultima decadă acest lucru a devenit tot mai frecvent. Un exemplu recent ar fi reînvierea casei de moda Schiaparelli care la numit director artistic pe Daniel Roseberry.

Într-o piață foarte competitiva în care majoritatea afacerilor noi înființate dau faliment în 18 luni, uni designeri s-au gândit ca aceasta este soluția.

Ca să ai succes făcând aceasta tactica trebuie sa fi inovativ și relevant.

Sunt destule exemple de branduri reînviate precum Lanvin în 2001 de către Albert Elbaz, casa de modă Nina Ricci de către Nicolas Gesquiere, casa de modă Gucci care a fost reînviata cu succes de către Tom Ford și care a avut unul dintre cel mai mare succes.

Dar exista și eșecuri de exemplu încercările repetate de a reînvia casa de modă britanica Biba. Cea mai recenta este cea din 2006 cu Bella Freud la conducere.

Chiar daca reînvierea brendurilor este o metoda foarte profitabila acest lucru pune sub semnul întrebări apariția unor noi nume în industria modei.

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga sa îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Un comentariu la “ Renașterea brandurilor ”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s