Iarna purtam de opicei culori mai închise ca gri, bej, negru, bleumarin dar cred ca nu știați, cloarea hainelor îți poate influenta mult starea de spirit.

Există o teorie prin care se spune ca hainele colorate au un efect pozitiv asupra ta iar acest lucru a fost confirmat și de către psihologii care spun ca dacă purtam culori în care ne simțim bine ne creste substanțial starea de bine.

Conform teoriei fiecare culoare corespunde unui sentiment. Mai jos am vorbit mai mult despre acest lucru:

Roșu

Această culoare nu este atât de simplă pe cât ar părea. Purtarea culori rosu necesită îndrăzneală și judecată. Trebuie să selectați o nuanță care va merge bine cu culoarea pielii voastre. O ținută roșie îți poate crește încrederea în sine și te poate face să ieși în evidență într-o mulțime.
Cu siguranță va veți bucura de o noua popularitate purtând aceasta culoare. În cele mai multe părți ale lumii, culoarea roșie are aura de pasiune și sexualitate periculoasă. Dacă nu te afli în India, desigur, unde este culoarea tradițională a rochiilor de mireasă!

Combinatia dintre rosu si negru a ajuns sa fie un clasic în lumea modei dar îl poți purta și cu alb sau cu alte culori în care te simți bine.

Galben

Aceasta culoare exprima perfect viața, semnifica culoarea bogăției fiind asociata cu aurul. Totuși, la fel ca și în culoarea roșie, trebuie să aveți grijă să selectați o nuanță care nu se va ciocni cu pielea. Dacă nu sunteți sigur de nuanța pe care ați ales-o, încercați mai întâi cu accesorii sau fuste – articole care nu vă vor afecta schema de culori a corpului.

Albastru

O culoare foarte purtată mai ales iarna(depinde de nuanța). Este un opus al roșului, albastrul ne afectează starea prin reducerea tensiunii arteriale. Indiferent dacă intenționați să vă relaxați după o zi grea la serviciu sau să vă pregătiți pentru o primă întâlnire importantă, purtarea de albastru este o opțiunea sigură. Această culoarecă vă ajută să vă relaxați și să creați o primă impresie pozitivă!

Dacă nuanța se dovedește prea întunecată, ar fi înțelept să înmuiați imaginea combinând obiectele albastre cu haine neutre sau de culoare deschisă.

Verde

O altă culoare care poate fi calmantă și revigorantă simultan. Este culoarea ierbi și reprezinta primăvara. Verde are multe nuanțe, ceea ce îl face potrivit pentru toate tipurile de piele. Dacă doriți să vă accentuați obiectele verzi, folosiți accesorii în culori neutre. Când utilizați o nuanță slaba, vă puteți juca prin combinarea articolelor verzi cu bijuterii sau o pălărie de culoare strălucitoare. Oricare ar fi alegerea ta, încearcă să nu treci peste limită!

Violet

A fost una dintre cele mai populare culori ale sezonului de toamnă. Această culoare este esențială pentru crearea unei impresii cu experiență și încredere în sine. De exemplu, vă recomand să purtați violet la un interviu de muncă. „Articolele violete pot face o față tânără să pară mai matură”. Mai mult, violetul poate să lumineze chiar și cea mai banală apariție. O schemă de culori pe bază de violet este completată ideal de nuanțe pastelate.

Negru

Culoarea care se potrivește tuturor! Când vine vorba de îmbrăcăminte, negrul este celebru pentru crearea unui efect vizual de slăbire. În general, articolele de culoare neagră pot crea o dublă impresie de tristețe și o eleganță accentuată. Toți îl poarta fiind cea mai purtată culoare dintre toate. Pentru a vă asigura că ținuta ta neagră te face să te simți strălucitor în loc de morbid, îți recomand să o porti cu un singur detaliu sau ornament de o culoare strălucitoare!

Portocaliu

O culoare care combină calitatea însorită a galbenului și profunzimea roșului. Portocaliul este considerată ideală pentru stimularea activității și trezirea creativității. Nu ar trebui să compensați o culoare atât de autosuficientă cu nimic vizibil. Încercați să o utilizați în combinația culorilor reci sau neutre.

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga sa îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

2 comentarii la “ Hainele colorate și starea de spirit ”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s