Dacă ne tot aflam în anotimpul toamna astăzi m-am gândit să vorbim despre piesa vestimentara pe sare o ador în acest sezon și mai axact pulover pe gat.

Ultimele sezoane au reintrodus unele dintre cele mai bune etape din anii ’70 în îmbrăcămintea pentru bărbați, pulovere pe gat, tartan și catifea printre cele care au devenit din nou purtabile. Pe măsură ce temperaturile încep tot mai mult sa scadă, puloverul pe gat oferă un mod compact, ușor și – cel mai important – cald de a face acest lucru cu stil. Fie că este vorba despre un strat fin de cașmir sau tricotat din bumbac, acest gen de pulover este divin. La urma urmei, dacă destrămați ținutele lui Steve McQueen în Bullitt sau Richard Roundtree în Shaft, mai degrabă decât o estetică nostalgică care se bazează pe costum, ceea ce obțineți este o formulă atemporală care este ușor actualizată prin a va juca cu proporțiile, acordând o atenție deosebită designului și introducerii accesoriilor clasice.

Istorie puloverului pe gât

Originile exacte ale puloverului pe gât sunt la fel de întunecate ca și numele însuși. Exista mai multe moduri de a denumi aceasta piesa vestimentara. În unele zone ale tari se spune maleta, alți spun helanca și tot asa.

Oricare ar fi de variat numele, consensul este că a apărut în timpul secolului al XV-lea, ceea ce înseamnă că această piesă de tricot ar cel puțin 500 de ani.

Ca o mare parte din piesele de îmbrăcăminte pentru bărbăți, puloverul pe gat s-a născut din utilitate, purtat inițial de muncitori, marinari și ofițeri navali, înainte de a fi adoptat de toată lumea, de la poeți și profesori, la playboys și celebrități.

În anul 1968, o perioadă în care puloverul pe gat avea toată puterea stelară a unei perechi de Crocs. Purtat de Steve McQueen ca un detectiv de poliție și, dintr-o dată, fiecare bărbat a adaugt unul la colecția lui.

Mai jos aveți niște sugestii de cum sa purtati puloverul pe gât:

În ținutele office

Pentru muncă, tratați puloverul pe gât ca o cămașă. Puteți purta culori care știți că sunt potrivite pentru birou, precum roz pal, dar se vor simți mai distinct . Și pentru că puloverul arată bine de la sine, poți să-ți îndepărtezi jacheta sau sacoul și să nu arăți pe jumătate îmbrăcat. Asigură-te doar că puloverul tău este făcut dintr-o țesătură naturală precum lână ușoară sau merino. Este respirabil, așa că nu te vei supraîncălzi la biroul tău.

În ținutele casual

Primele pulovere pe gat au fost practice, purtate de marinari pentru a-i proteja de vat. Versiunile moderne din țesături mai grele fac aceeași treabă, ceea ce le face perfecte atunci când ești afară. Dacă nu sunteți sigur ce va face vremea, un pulover pe gat este o alegere excelentă. Sunt calde și te vor proteja de vânt, dar arată de asemenea inteligent. Ceea ce înseamnă că puteți purta o haină destul de grea și totuși să arătați bine. Puteți sa combinați puloverul cu jeans și o pereche de dr martens.

În ținutele de seara

Deoarece puloverul pe gat se poate simți inteligent și casual în același timp, sunt o alegere bună dacă nu sunteți sigur unde se va termina noaptea. Nu ești prea îmbrăcat dacă rămâi doar în cârciumă, dar vei arăta super dacă vei ajunge într-un restaurant sau un bar frumos. Mergeți pentru ceva mai mult, astfel încât să fiți scoși în evidență dacă ajungeți afară – fie dacă vreți voi sau nu.

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga sa îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s