Plasticul este o problema majora, acesta se folosește foarte des și acest lucru afectează mediul. Ca acest lucru sa nu se mai întâmple ar trebui sa reducem neapărat consumul de plastic.
Cele de mai jos sunt doar câteva dintre efectele nocive ale plasticului.

Plasticul nu dispare niciodată

Plasticul este un material care durează pentru totdeauna, însă 33% din totalul plasticului, sticle de apă și pungi sunt folosite o singură dată și aruncate. Plasticul nu se poate biodegrada, se descompune în bucăți mai mici și mai mici.

Poluarea apelor subterane

Conservarea apei este deja o preocupare în locuri care variază din California până în anumite părți din India, dar apa din lume este într-un mare pericol din cauza scurgerii de materiale plastice și a deșeurilor. Dacă ați văzut vreodată o groapă de gunoi, imaginați-vă ca aceasta este în apa voastră de baut. Apele subterane și rezervoarele sunt sensibile la scurgerea toxinelor în mediu.

Cea mai mare parte a gunoiului și a poluării care afectează oceanele lumii derivă și din materiale plastice. Acest lucru a avut consecințe teribile asupra multor specii marine, ceea ce poate duce la probleme pentru cei care mănâncă pește și viața marină pentru nutrienți – inclusiv pentru oameni.

Plasticul afectează sănătatea umană

Produsele chimice toxice se scurg din plastic și se găsesc în sângele și în corpul nostru. Expunerea la acestea produce cancerul, defecte de naștere, imunitate scazută, perturbări endocrine și alte afecțiuni.

Plasticul atrage alți poluanți

Produsele chimice din plastic care le conferă rigiditatea sau flexibilitatea lor sunt otrăvuri uleioase care resping apa și se lipesc de obiecte pe bază de petrol, cum ar fi resturile de plastic. Deci, substanțele chimice toxice care se scurg din plastic se pot acumula pe alte materiale plastice. Aceasta este o preocupare serioasă cu cantități din ce în ce mai mari de resturi de plastic care se acumulează în oceanele lumii.

Poluarea aerului

Arderea plasticului în aer liber duce la poluarea mediului din cauza eliberării de substanțe chimice otrăvitoare. Aerul poluat atunci când este inhalat de oameni și animale afectează sănătatea lor și poate provoca probleme respiratorii.

Plasticul amenință viața animalelor

Animalele sălbatice se îneacă în plastic, îl mănâncă sau îl gasesc pe hrană, plasticul se găsește aruncat chiar și în zone extrem de îndepărtate ale Pământului. Numai în oceanele noastre, resturile de plastic depășesc zooplanctonul cu un raport de 36 la 1.

Plasticul ne otrăvește alimentația

Chiar și planctonul, cele mai mici creaturi din oceanele noastre, mănâncă microplastici și absorb substanțele chimice periculoase. Bucățile minuscule de plastic afectează hrana.

Alternative

Mai jos o sa enumer doar 3 alternative ale plasticului dar mai exista multe altele cel mai important este sa reducem consumul de plastic.

1. Materiale plastice pe bază de plante
Bioplasticele sunt obținute dintr-o varietate de surse, cum ar fi porumbul, care este defalcat în acid polilactic. Acest lucru este incredibil de durabil pentru a produce, deoarece este produs din deșeuri din producția de porumb – care este, de asemenea, ușor de cultivat. Poate fi utilizat pentru fabricarea sticlelor de băuturi, a diverselor recipiente de calitate alimentară.

2. Radacina de ciuperci
Cu Mycelium (rădăcini de ciuperci) ambalarea este literalmente rapida. Se amesteca cu miceliul în mucegaiuri.

3. Frunze de palmier
Frunzele de palmier se folosec de exemplu pentru a crea cutii pentru săpunurile făcute manual. Frunzele cad natural , apoi sunt colectate și modelate în forma dorită. Este un produs ecologic care se poate folosi ca mai multe ambalaje, iar produsul final de ambalare este biodegradabil.

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga sa îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s