Toți vrem sa avem dinți albi exact ca și în reclame și spre norocul nostru exista câteva metode care te ajută să îți albești dinți.

Majoritatea produselor de albire folosesc substanțe chimice pentru iar mulți oameni le fosesc .

Dacă doriți dinți mai albi, dar de asemenea, să evitați substanțele chimice, acest articol enumeră multe opțiuni care sunt atât naturale, cât și sigure.

Ce face ca dinții să pară galbeni?
Multipli factori fac ca dinții să devină plictisitori și să-și piardă sclipirea strălucitoare și albă.

Anumite alimente îți pot pata smaltul, care este stratul cel mai exterior al dinților. În plus, acumularea plăcii pe dinți îi poate face să pară galbeni.

Acest tip de decolorare poate fi de obicei tratat cu remedii regulate de curățare și albire.

Cu toate acestea, uneori dinții arată galbeni, deoarece smalțul dur s-a erodat, dezvăluind dentina de dedesubt. Dentina este un țesut osos, natural, galben, care se află sub smalț.

Iată 5 moduri simple prin care vă puteți albi în mod natural dinții:

1. Periaj cu praf de copt

Praful de copt poate șlefui ușor petele de pe suprafața dinților. Unii oameni își fac griji că bicarbonatul de sodiu este prea dur și poate macina smalțul, însă cercetările din 2017 au considerat că este o modalitate sigură de a elimina petele.

Praful de copt poate ajuta și la distrugerea bacteriilor, ceea ce sugerează că poate fi în măsură să reducă placa și să prevină cariile dentare.

2. Albirea cu fructe

Fructele de papaia conțin o enzimă care poate ajuta la albirea dinților.
Papana și bromelaina, care sunt enzime care apar în papaya și respectiv ananas, pot ajuta ambele la albirea dinților.

Un studiu din 2012 a găsit dovezi preliminare conform cărora soluțiile care conțin aceste ingrediente pot oferi efecte de albire modeste. Cu toate acestea, autorii studiului avertizează că este nevoie de mai multe cercetări pentru a determina dacă aceste enzime sunt sau nu eficiente.

3. Uleiul

Tragerea de ulei este un remediu tradițional indian menit să îmbunătățească igiena orală și să elimine toxinele din organism.

Practica presupune înghițirea uleiului în jurul gurii pentru a elimina bacteriile, care se pot transforma în plăci și pot face ca dinții să pară galbeni.

În mod tradițional, indienii foloseau ulei de floarea soarelui sau susan pentru tragerea uleiului, dar orice ulei va funcționa.

Uleiul de nucă de cocos este o alegere populară, deoarece are un gust plăcut și oferă multe beneficii pentru sănătate .

Uleiul de nucă de cocos este de asemenea bogat în acid lauric, care este cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce inflamația și de a ucide bacteriile.

Câteva studii au arătat că extragerea zilnică a uleiului reduce bacteriile din gură, împreună cu placa și gingivita.

Din păcate, niciun studiu științific nu a dovedit că smulgerea uleiului îți albeste dinții. Cu toate acestea, este o practică sigură și merită încercată. Mulți oameni susțin că dinții sunt mai albi și mai strălucitori după folosirea uleiului.

4.Curcuma

Condimentul cald și amar, cunoscut pentru aromatizarea curry-ului este, de asemenea, un colorant natural care poate transforma țesătura albă într-un aur strălucitor. Se presupune că pasta de turmeric poate transforma dinții dingy înapoi la alb perlat. Ține muștarul. Nu există nicio cercetare solidă care să sprijine acest lucru.

5. Menținerea unei igiene orale excelente

Menținerea igienei orale excelente este cel mai important lucru pe care o persoană îl poate face pentru a reduce îngălbenirea dinților.

Periajul și ata obișnuită protejează smalțul, previne descompunerea gingiilor și îndepărtează petele.

O igienă orală bună include:

  • Spălarea dinților cel puțin de două ori pe zi. O persoană ar trebui să fie sigură că curăță și gingiile și spatele dinților.
  • Folosind o pastă de dinți cu fluor. Fluorura poate lupta și chiar inversa cariile dentare. Deși unii oameni se opun folosirii fluorului, medicii stomatologi consideră că fluorul este sigur și benefic pentru dinți.

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga sa îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Un comentariu la “ Cum să ai dinți albi folosind metode naturale ”

  1. Sfaturi importante pentru menținerea sănătății fără a fi nevoie de medici sau medicamente. Astăzi merită aur.

    Important tips for maintaining health without the need for doctors or medicines. Today it is worth gold.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s