Dacă există un singur cuvânt care îmi sare imediat în minte când vine vorba de moda din sezonul toamnă / iarnă – este layering. Și deși poate părea ușor, cred că există o artă discretă de stratificare, care nu este întotdeauna ușor de stăpânit.

Layering este, de asemenea, un concept central pentru stilul minimalist . Permite creativitate, dar infuzează și practic, mai ales în acest sezon, când trebuie să fim la fel de pregătiți pentru îngheț și temperatura este destul de caldă în interior.

O paletă de culori neutră, caracteristică stilului minimal, funcționează bine – putem să jucăm pe contraste subtile sau să folosim și monocrom.

Și în sfârșit, stilul minimalist este adesea despre un amestec de tăieturi simple și unice, diferite siluete și texturi, care împerecheate împreună pot duce la combinații clasice, dar interesante.

Iată câteva sfaturi și tehnici de layering:

Dacă mergeți pentru monocrom, variația texturilor este esenţială

Îmbrăcarea din cap până în picioare într-o singură culoare (sau nuanțe ușor diferite) poate funcționa, de obicei, doar cu texturi și țesături diferite care adaugă profunzime și dimensiune hainelor. În caz contrar, poate arăta prea plat sau copleșitor. Încercați să amestecați texturi mai grele și mai moi, precum lâna, mătasea, bumbacul, pielea sau introduceți o textură diferită ca stratul mijlociu.

Paltoanele și jachetele nu trebuie să fie ultimul strat

Cine spune că îmbrăcămintea de exterior trebuie să fie întotdeauna ultimul strat? Sacouri, paltoane, jachete, dar chiar și jachete din piele pot funcționa la fel de bine ca și straturile de mijloc. Încercați doar să alegeți o piesă relativ mai ușoară și împerecheați-o cu o haină supradimensionată.

Tricouturi pe tricotaje

Tricoturile stratificate arată foarte bine și sunt, de asemenea, destul de practice (căldură dublă), dar trebuie să acordăm atenție articolelor individuale. Încercați să combinați tricoturi mai deschise sau diferite lungimi și culori pentru a vă asigura că straturile sunt bine separate.

Folosiți eșarfe supradimensionate pentru a crea iluzia straturilor

Eșarfele mari din lână sau cașmir sunt cele mai bune instrumente pentru a crea o iluzie de straturi, chiar dacă nu purtați multe. Cu cât este mai mare, cu atât mai bine – aruncați-o peste umeri sau gât, folosiți o centură pentru a crea o siluetă sau pur și simplu lăsați-o să cadă în jos și să curgă în jurul corpului. Dacă are aceeași nuanță ca haina sau blazerul, adaugă o adâncime aspectului stratificat, dacă este diferit, adaugă un contrast interesant.

Când aveți îndoileli, mergeți pentru o cămașă albă

Cămașa albă este, probabil, stratul final esențial. Este neutru, merge cu aproape toate și este foarte versatil. Îmbrăcată, agățată, sub o rochie, pulover, haină sau blazer, potrivită sau supradimensionată – posibilitățile sunt aproape nesfârșite.

Articolele cu modele pot fi încorporate în stilul minimal

Deși stilul minimalist este de obicei asociat cu o paletă de culori simplă, neutră și nu cu modele îndrăznețe, nu înseamnă că trebuie să fie complet eliminate din garderoba ta. Cred că un model subtil, în armonie cu paleta de culori a ținutei tale, poate arăta foarte bine, mai ales ca stratul din mijloc.

Nu uita de mâneci

Joaca cu diferite lungimi de mânecă este o modalitate ușoară de a adăuga un pic de fler de straturi la ținuta ta. Împerechează o haină cu mâneci mai scurte cu un pulover cu âneci mai lungi și cu o culoare sau o textură diferită.

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga sa îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s