Astăzi m-am gândit să vorbim despre sacouri și mari exact despre cum putem să le combinăm în ținutele casual.
Blazerul, în esența sa, va fi întotdeauna considerat o opțiune ceva mai formală, adăugând o anumită claritate unei ținute.

Sacourile sunt un element atât de versatil pe care îl ai în arsenalul tău de îmbrăcăminte, sunt adaosul perfect la aproape orice ținută pentru a atrage cu adevărat o privire. Potrivirea, culoarea și materialul vor avea un impact asupra formalității sale, la fel ca pantalonii , pantofii și accesoriile pe care alegeți să le purtați cu acesta. Purtarea blugilor cu blazer este o combinație clasică perfectă pentru realizarea unui aspect casual elegant și inteligent , potrivit pentru mese, întâlniri și unele locuri de muncă. Practic, orice altă ocazie care necesită ceva mai multă finețe decât combo-ul obișnuit de tricou și blugi.

Cum porti un sacou

Înainte de a ne afunda în tărâmul ce pantalonii , pantofii și accesoriile purtam cu sacou pentru a crea aspectul casual inteligent și perfect, trebuie să discutăm mai întâi despre blazerul în sine. Există atât de multe stiluri diferite din care puteți alege, uneori poate fi dificil de diferențiat între ceea ce este un blazer, o haină sport sau un sacou de costum. Din fericire sunt aici pentru a vă ajuta să descoperiți diferențele.

Cu ce să porți un sacou

Blazerul este considerat a fi mai puțin formal decât sacoul de costum, dar mai formal decât o haină sport, iar ținutele blazer casual sunt ușor de facut. Una dintre diferențele cheie cu un sacou costum este că nu este făcută cu o pereche de pantaloni asemănătoare și mai puțin structurată în zona umerilor. Cea mai frecventa culoare este bleumarin adică cea din Marina Britanică, a fost considerată jacheta de forta la începutul secolului al XIX-lea, când veșmântul a devenit extrem de popular. Au progresat de atunci și are o varietate mai mare de culori, precum negru, gri, roșu închis și verde sticlă, sunt acum disponibile pe scară largă. Este probabil materialul care diferențiază această piesă de haina și costumul sport, mai degrabă decât de culoare, majoritatea blazelor pentru bărbați fiind confecționate din lână, cașmir, poliester, bumbac și hopsack. De asemenea, vin în principal cu o fixare cu un singur nasture sau cu doi varianta casual.

Palton sport

Un palton sport sau un sacou sport este mai casual decât un blazer și va avea o gamă largă de culori, de obicei în nuanțe mai deschise. Acestea vor fi modelate cu orice, de la dungi la carouri până la pâlc. Paltonul sport vine într-o varietate mai largă de materiale, cum ar fi cordonul, flanela, tweedul sau herringbone-ul. Paltonul sport se poate simți cu siguranță un pic mai prefinit, mai ales dacă este însoțit de o pereche de chinos și mocasini. O haină sport cu blugi este o altă combinație clasică pe care bărbații tind să o folosească. Adesea va veni împodobit cu diferite obiecte, cum ar fi petice pe cot, buzunare și va avea un petic sau buzunare de hacking pentru a se potrivi cu moștenirea sa sportivă (acest sacou a fost purtat în mod tradițional pentru activități sportive, cum ar fi vânătoare sau tir). Potrivirea unei jachete sport nu este la fel de structurată ca o geacă de costum sau un sacou și, în general, vine cu o potrivire mai ușoară pentru a permite purtarea straturilor mai calde dedesubt. Din nou, o fixare cu două butoane cu un singur nasture este cea mai frecventă.

Sacou de costum

În cele din urmă, sacoul de costum este cea mai formală opțiune și este definită ca atare de obicei fiind însoțită de o pereche de pantaloni asemănătoare. Jachete de costum va veni aproape întotdeauna în mai multe griuri sub formă de cărbune, negri și bleumarin și pote uneori, dar nu de multe ori, să prezinte modele subtile, precum dungi și cecuri. Jacheta de costum va fi nulă de detaliile suplimentare pe care le-ai găsi într-o geacă sport, în încercarea de a arăta mai elegant și mai sofisticat. Potrivirea unui sacou de costum este făcută pentru a fi mai subțire decât un blazer pentru a crea o siluetă mai rafinată, deoarece jachetele de costum nu sunt concepute pentru a se potrivi mai multor straturi pe dedesubt. Formalitatea acestui tip de sacou înseamnă că poate fi ceva mai dificil de stilizat casual, dar dacă doriți să folosiți și în combinatiile casual, nu vă fie teamă să vă îmbrăcați jacheta de costum cu blugi.

Cum să purtați un blazer cu jeans

Purtarea casual a unui blazer este o alegere excelentă pentru mulți bărbați. Vă permite să măriți orice ținută și să adăugați detalii și textură unui look. Albul și negrul sunt o combinație perfectă și ar trebui să fie întotdeauna alegerea perfectă atunci când alegeți ținute cu blazer negru. Aspectul unui blazer cu blugi este unnul clasic, astfel încât să puteți fi sigur că veți arăta bine. Alegeți o haină sau blazer sport, cu o culoare neagră, slim și o pereche cu niște blugi skinny fit și un tricou alb. Dacă doriți să adăugați un „pop” colorat, atunci mergeți pentru o cămașă cu mânecă scurtă strălucitoare, deoarece un blazer negru are capacitatea de a face echipă cu literalmente orice culoare însemnând că oricine, indiferent de gustul personal, poate lucra cu acest blazer casual.

Potrivirea unui blazer

Potrivirea este totul atunci când vine vorba de blazerul tău și, deoarece există atât de multe stiluri de blazer acolo, poate fi dificil de identificat. Este complet inutil să cheltuiți toti bani câștigati din greu pentru ceva care seamănă cu o pungă și nu se potrivește contururilor corpului tău. Cheia este să evitați ca blazerul dvs. să pară prea mare sau prea mic, aveți grijă la aceste semne care arată că potrivirea poate fi incorectă.

Prea strâns:

Se va forma o formă „X” la închidere, unde este strâns prea tare pe piept.
Dacă umerii nu sunt suficient de largi, acest lucru poate face ca lungimea brațului să se ridice și să devină prea scurtă
Dacă blazerul este prea scurt, se va ridica pe spatele purtătorului.

Prea larg:

Umerii se extind dincolo de umerii tăi reali creând o siluetă plină de viață și neobișnuită.
Lungimea brațelor depășește baza degetului mare făcându-l să pară că porti blazerul din garderoba tatălui tău.
Gulerul se va îndepărta de gâtul tău lăsând un orificiu între tine și blazer.
Dacă blazerul este prea lung, acesta va îneca purtătorul.

Cel mai bun blazer pentru bărbați

Acest lucru poate depinde de o varietate de factori, de la anotimp, gustul personal și în ce fel de situație socială te regăsești. Aruncă o privire la câteva țesături diferite pe care le-ai putea lua în considerare pentru următorul tău blazer preferat.

Perfect pentru lunile cele mai reci, tweed-ul este o țesătură practică și rezistentă, care vă va păstra cald și va părea elegant atunci când sezonul de iarnă va fi peste noi. Tweed va adăuga un element de textură interesant unei ținute și cu siguranță nu ar trebui să se limiteze la bărbații vârstnici , așa cum este adesea percepția multora. Tweed-ul poate fi cu siguranță modernizat pentru a se potrivi tendințelor contemporane și nu trebuie privit doar ca o opțiune formală. În funcție de strictețea locului de muncă, tweed-ul poate fi un blazer casual pentru muncă, dacă este echipat cu un guler rotund sau cu cămașă oxford deschisa la gât. Versatilitatea tweedului vorbește de la sine, deoarece poate fi purtată cu o multitudine de aspecte și culori. Un blazer din tweed gri va funcționa perfect cu o pereche de pantaloni gri închis, sau chiar negri echipați cu o cămașă albă.

Lână
Similar cu tweed, blazerele din lână sunt adesea considerate cele mai bune în sezonul de toamnă și de iarnă.
Purtarea lânii în timpul iernii vă va menține cald, dar totuși să ieșiți în evidență din mulțime. Încercați să purtați un blazer din lână colorat cu un aspect clasic dedesubt pentru a face cu adevărat o declarație.

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga sa îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s