Exista o mulțime de stiluri vestimentare în care te poți îmbrăca iar astăzi îți voi perezeta tipurile de stiluri. Din acestea îl poți alege pe cel care te reprezinta cel mai bine iar acela va deveni curând stilul tău personal.

Mai jos aveți stilurile vestimentare:

1.Casual și smart-casual

Îmbrăcămintea obișnuită merge perfect cu confortul. Acestea sunt haine care nu vor fi doar un trendsetters și sunt ideale pentru viața de zi cu zi în cazul în care ști sa combini piesele între ele. Îmbrăcămintea obișnuită îți dă un sentiment de streetwear cu moda.

2.Office Wear

În mediul nostru de lucru, îmbrăcămintea trebuie să fie mere eleganta și fără rupturi. Îmbrăcămintea sfâșiată, murdară sau prea dezbrăcată este inacceptabilă. Toate cusăturile trebuie să fie terminate. Orice îmbrăcăminte care are cuvinte, termeni sau imagini care ar putea fi ofensatoare pentru alți angajați este inacceptabilă.
Într-un mediu de afaceri formal, standardul de îmbrăcăminte pentru bărbați și femei este un costum, un sacou și pantaloni sau o fustă sau o rochie accesorizata cu accesoriile adecvate.

3. Stilul sport

Acest gen de îmbrăcăminte este de obicei purtat de cei care practica anumite sporturi sau fac exerciții fizice, dar și din motive practice, de confort sau de siguranță. Articolele de îmbrăcăminte specifice stilului sport sunt pantaloni scurți, treninguri, tricouri, pantaloni de trening și tricouri polo. Imbracamintea sport este, de asemenea, uneori purtata cu imbracaminte casual la moda.

4. Clasic

Stilul clasic exprimă un sentiment de stabilitate și confort. Are o croiala impecabilă și linii drepte și curate. Stilul clasic atemporal se concentrează pe eleganța simplă. Dacă aveți acest tip de stil, aveți o eleganță simplă în dulapul dvs. De asemenea, numit cafiind moda sofisticată .

5. Exotic

Stilul exotic se concentrează pe ceva foarte neobișnuit și diferit pentru oamenii obișnuiți. Este deseori misterios și intrigant. Stilul îmbrăcămintei se concentrează pe culori bogate, broderii, modele misterioase, printuri și mozaicuri.

6. Street Style

Este vorba despre moda care a evoluat de pe străzi și nu de la show-urile de moda sau de la designeri. Ea a evoluat în cultura tineretului din ultimele decenii. Muzica la moda este in general asociata cu cultura tineretului si este cel mai adesea vazuta in marile centre urbane. Modelele la moda, spre deosebire de alte modele, nu acopera doar un stil de imbracaminte, cuprinde o intreaga gama de stiluri.

7. Vintage

Vintage Fashion imită stilul unei epoci anterioare. Orice îmbrăcăminte este second hand dacă este realizată înainte de anii 1990 iar îmbrăcămintea vintage este aceea din anii 1920 și mai devreme. De asemenea, este numit ca stil retro sau stil retrospectiv .

8. Chic

„Chic” este adesea sinonim cu „trendy” sau „fashionable”. Chic este în esență un cuvânt care descrie o persoană care este la modă, dar nu înseamnă neapărat că acea persoana poarta cel mai nou apărut articol. Oamenii care favorizează acest stil preferă modele clasice și elegante, care sunt uimitoare și inteligente.

9. Arty

Arta este un stil pentru un gânditor creativ. Hainele pe care le poartă o fată cu stilul arty arată temele ei artistice. Stilul Arty evită convenționalul și alege ceva unic. Persoanele cu stil arty preferă și elementele artizanale și își creează propriile îmbrăcăminte și chiar și accesorii uneori.

10. Preppy

Inițial, un aspect adoptat exclusiv de studenții din America de Nord-Est, tendința preppy a călătorit în ultimă instanță cu mult peste limitele campusurilor colegiului, formând colecțiile multor designeri iconici. Hainele sunt minunate se amestece ca se potrivească. Este de asemenea, numit ca Prep Style .

11. Stilul Boho Chic

Stilul Boho a fost popularizat în anii 1960 și 1970, deși este posibilă urmărirea rădăcinilor. Esența bohoului se concentrează pe țesături libere și curgătoare. Stilul Boho se concentrează pe câteva modele și texturi exotice. Stratul este, de asemenea, cheia în mod boho. Eșarfe, veste, jachete și fuste sunt adesea purtate unul peste celălalt. De asemenea, este numit Boho sau Boho Chic .

12. Stilul Gothic

Modelele Goth sunt influențate de subcultura Goth. Acest stil este caracterizat de un stil întunecat și morbid de îmbrăcăminte. Stilul comun Goth include buzele negre, părul negru, precum și hainele negre. De asemenea, este numit ca modă gotică .

13. Grunge

Aspectul de grunge este un stil bazat pe scena muzicii grunge – este confortabil și puternic înfundat în flanel. Aspectul de grunge a apărut pentru prima dată la sfârșitul anilor 80 și începutul anilor 90. Elementul principal al acestui stil este un aspect nepermis și, în multe cazuri, bucăți de îmbrăcăminte sunt asociate împreună care nu se potrivesc. Aspectul are adesea o vibrație cu multe straturi. Punerea unui look grunge împreună este, de obicei, ieftină, deoarece întregul concept se învârte în jurul unor îmbrăcăminte și accesorii ieftine. Stilul Grunge include haine ieftine dezordonate purtate într-un mod neatent.
By the way am mai vorbit despre stilul Grunge și într-un alt articol de pe blog.

14. Flamboyant

Flamboyant este asociat cu drama. Acest stil de este adesea asimetric, exagerat, franjuri și multi-colorat. De cele mai multe ori, flamboyant, este unul dintre cele mai strălucite tipuri de stiluri din moda, poate avea imprimeuri strălucitoare sau culori intense luminoase.

15. Punk

Scopul stilului punk este acela de a fi anti-materialist și nervos. Punk are culori strălucitoare, piele, spandex și leopard, punk poate avea blugi skinny tăiați și brățări la încheietura mâinii.

16. Stilul rock

Rockerii poartă haine de motociclist din piele puternic decorate, adesea împodobite cu insigne metalice, patch-uri și pinuri. Rockerii nu poartă haine aglomerate și aleg dimensiuni mai mici. Stilul Rocker nu este completat fără denim rupt, tepi de epocă și jachetă din piele.

17. Stilul minimalist

Stilul minimalist pune în valoare femeia, eliminând toate adaosurile, accesoriile, prin geometrizarea suprafeţelor, folosindu-se culori primare. Stilul minimalist se bazează pe forme simple, geometrice, game monocrome, este lipsit de podoabe şi forme. Compoziţia are rol vital.

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga sa îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

2 comentarii la “ Stilurile vestimentare ”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s