Hainele din piele intoarsa sunt un must-have pentru garderoba oricarei persoane. Indiferent de sezon, acest material ramane in tendinte, fiind purtat in diverse combinatii. Fie ca vorbim despre incaltaminte sau obiecte vestimentare, articolele din piele intoarsa necesita o ingrijire dedicata, pentru a-si pastra aspectul si textura. În acest articol verți găsi toate informatiile necesare pentru a intretine unul dintre cele mai apreciate dar si mai pretentioase materiale: pielea intoarsa!

Cum să cureți încălțămintea din piele întoarsă

Pentru a păstra pielea curata utilizați o perie moale cu perii moi pentru a îndepărta murdăria și praful. Acest lucru se poate face după fiecare purtare sau cel puțin săptămânal. Lăsați pielea intoarsă umedeă să se usuce încet, departe de căldură directă sau de lumina soarelui. Utilizați peria sau o cârpă de pentru a îndepărta orice urma de mizerie.

Imediat pulverizați petele uleioase cu amidon de porumb sau pulbere de talc pentru a începe îndepărtarea petelor. Pielea intoarsa poate absorbi cu ușurință uleiurile și solul. Petele mari sau foarte uleioase ar trebui să fie tratate întotdeauna de un specialist profesionist de curățare a pieilor, dar unele pete mai mici pot fi îndepărtate cu succes la domiciliu. Verificați întotdeauna soluțiile de curățare și folositiile ori de câte ori este nevoie.

Aveți nevoie să curățați ceva din piele intoarsa?

  • Știu ca uni spun sa nu curățați obiectele de piele intoarsa cu apa, dar nu va sfiiți sa faceți asta dacă folosiți o cantitate mica de apa
  • Curățați întregul articol cu o perie pentru piele intoarsa și o cantitate mică de apă pentru a preveni decolorarea.
  • Pentru petele dure utilizați un detergent special conceput pentru piele intoarsa sau încercați un amestec acasă cu oțet alb sau cu porumb. Testați întotdeauna orice produs într-o zonă mică.
  • Respectați întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă dacă cumpărați orice produs nu doar cele de piele intoarsa.
  • De asemenea, urmați întotdeauna recomandările etichetei.

Pielea intoarsa este un material mult mai moale și mai vulnerabil decât pielea obișnuită. Nu numai că se poate pata mai repede și mai ușor decât pielea, dar este și mult mai dificil de curățat. Spre deosebire de piele, petele de pe pielea intoarsa se pot agrava cu materialele normale de curățare, cum ar fi utilizarea de săpun și apă, știind cum să curăței piele intoarsa te va ajuta sa poți cumpăra articolele tale preferate din acest material adica: cizme, pantofi, jachete sau alte accesorii fabricate din acest material delicat.

Cum sa curatati jacheta din piele întoarsă si accesoriile

Curățarea jachetelor și accesoriilor din piele intoarsa trebuie abordate în același mod ca și curățarea cizmelor și pantofilor de piele de intoarsa, dar există unele mici diferențe în ceea ce privește metodele de curatare ale pielii intoarse care ar fi:

Din nou, începeți cu o perie de curățat pielea intoarsa pentru a slăbi fibrele țesăturii. Acest lucru te va scapa de orice murdărie de pe suprafață.

Pentru a elimina petele – în special rezidurile uleioase sau semnele de transpirație – aplicați un strat subțire de faina de porumb și lăsați timp de câteva ore sa actioneze – de preferință peste noapte. Făina de porumb va absorbi petele și le va scoate din material. Apoi, utilizați o perie pentru piele intoarsa pentru a îndepărta făina.

De asemenea, curățarea prin aburi funcționează bine pentru îndepărtarea petelor de pe hainele din piele intoarsa, dar aveți grijă să nu supra-saturați materialul. Cea mai bună modalitate de a curăța o îmbrăcăminte din piele intoarsa este să o atârnați în baie după ce va spalati cu apa calda, pentru aburi vor curta pielea inoarsa.

În cele din urmă, dacă nu puteți scoate o pata dificila de pe pielea intoarsa va recomand sa cumpărați produse speciale pentru acest gen de piele.

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga sa îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s