De multe ori mergi în magazine și când te întorci acasă constați ca ți-ai luat lucruri inutile sau haine care nu ți se potrivesc și care nu te reprezinta. Astăzi o sa te învăț cum sa cumperi cu cap adică sa nu mai cumperi lucruri pe care nu le porți.

10 moduri de a nu mai cumpara lucruri pe care nu le porti:

Nu ar fi minunat dacă nu ați mai cumpăra haine de care nu aveți nevoie? Toți am pățit lucrul acesta măcar o data în viata.

Pierdem bani, spațiu și sănătate atunci când viețile noastre sunt pline de lucruri care stau fara rost și nu ne mai fac plăcere. Mai jos sunt 10 sfaturi despre cum să încetați să cumpărați lucruri de care nu aveți nevoie.

Determinați ce fel de lucru este important

Este bine să cumpărați câteva lucruri de care nu aveți nevoie. Chiar este. Cu toate acestea, trebuie să stabiliți în prealabil ce hobby-uri, colecții sau haină în general este important pentru dvs.
Încercați sa va sortați aceste lucruri prin a pune într-o grămadă lucrurile care sunteți siguri ca o sa le folosiți iar în cealaltă pe cele care nu le mai folosiți sau nu le-ați folosiți niciodată.

Amintiți-vă că lucrurile nu te fac mai fericit

Probabil sunteți deja conștienți de faptul că majoritatea articolelor pe care le cumpărați vă oferă doar o bucurie temporară. Trebuie să vă amintiți data viitoare când sunteți pe punctul de a cumpăra niște lucruri de care nu aveți nevoie. O modalitate ușoară de a vă reaminti este să vă gândiți la ultimele elemente pe care le-ați cumpărat, de care „aveați nevoie”.

Banii vă oferă opțiuni, limitate de lucruri

modul dvs. de gândire cu privire la lucruri inutile ar trebui să fie unul asa „mă limitează bugetul”. Chestiile suplimentare din viața ta necesită spațiu, creând aglomerări în viitor. Pe de altă parte, dacă economisiți / investiți banii pe care l-ați fi cheltuit pe lucruri , de care nu aveți nevoie, puteți utiliza banii pentru vacante și alte oportunități în viață.

Numai în numerar

o mulțime de oameni cumpără cea mai mare parte a lururilor de care nu au nevoie cu ajutorul cardurilor de credit sau de finanțare. Utilizarea datoriilor este un truc psihologic care ne face să cheltuim mai mult decât am cheltui dacă am folosi numerar. Mai bine încercați sa plătiți numerar pentru ca acest lucru vă va face sa nu cheltuți atât de mult.

Opriți îngrijorarea despre ce gândesc ceilalți

oameniilor din jurul dvs. îi interesează mai puțin viața ta decât vă imaginați. Data viitoare cand cumpărăți ceva doar din cauza unei îngrijorări cu privire la modul în care alții vă percep, opriți-vă și reconsiderați alegerea.

Îmbrățișează minimalismul

O abordare minimalistă a vieții tale vă poate salva mii de dolari pe an și poate reduce drastic cantitatea de lucruri suplimentare din viața ta. Chiar și îmbrățișând o abordare puțin mai minimalistă decât situația actuală, puteți opri nevoia de a cumpăra lucruri noi.

Așteptați

acordand mai mult timp de gândire daca sa cumpărați un articol va poate face sa va treacă impulsul de al cumpara. Pentru articolele cu un preț mare, dați-vă o lună pentru a vedea dacă achiziția este încă importantă pentru dvs.

Bugetul

pentru cei dintre noi care urmează un buget , acesta poate fi o modalitate excelentă de a vă descuraja să cumpărați lucruri de care nu aveți nevoie. Este simplu – doar bugetul pentru lucrurile de care aveți nevoie. Dacă nu este în bugetul dvs., nu-l cumpărați.

Curățațiva garderoba / Îndepărtați chestiile vechi

încercați ca o data pe luna, (sau o data pe sezon) sa faceți curat în dressing și sa aruncați lucrurile pe care nu le mai purtați. După ce treci prin dulapurile, sertarele, pungile de gunoi rezultate din articolele de donație îți amintește că nu ai nevoie de multe dintre lucrurile pe care le-ai cumpărat.

Fiți recunoscători

Aprecierea a ceea ce aveți deja este o abilitate importantă de a învăța. Fiind recunoscător vă permite să vă reduceți dorința pentru mai mult și va ajuta să fiți mai fericiți cu situația existentă. Cumpararea lucrurilor de care nu avem nevoie de multe ori vine dintr-un loc intunecat in emotii, cunoscut sub numele de nemultumire.

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga sa îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s