De la începutul civilizației, oamenilor le plac mirosurile frumoase. La început le-am luat direct din natură – din flori și alte materiale cu mirosuri plăcute, dar în timp am început să fabricăm amestecuri din aceste materiale și să facem mirosuri pe care nu le găsim în natură.

Parfumurile sunt unul dintre aceste amestecuri și aici sunt câteva lucruri despre ele:

În culturile occidentale, parfumul este aplicat la punctele de puls: în spatele urechilor, la nivelul gâtului și în interiorul încheieturilor, coatelor și genunchilor, astfel încât pulsul ar încălzi parfumul și îl va elibera în aer. Alții spun că parfumul ar trebui aplicat și pe haine și păr. Opiniile diferă deoarece parfumul poate lăsa pete pe haine.

Parfumul aplicat corpului poate dura aproximativ șase ore, dar multe arome pot dura până la doisprezece ore și chiar mai mult decât atât.
Cuvântul parfum provine din latină „per fumus”, ceea ce înseamnă „prin fum”. Primele mirosuri ale materialelor arse.

Ca și în cazul altor lucruri din moda, există reguli de utilizare a parfumurilor în multe situații. Parfumul nu ar trebui să fie mirosit la o distanță mai mare decât o lungime de braț a persoanei care o poartă. Există, de asemenea, locuri unde parfumurile sunt total interzise.
Atunci când vremea este mai caldă, trebuie aplicată o cantitate mai mică de parfum. De asemenea, parfumurile ușoare și proaspete sunt recomandate pentru o astfel de vreme.

Parfumurile care conțin alcool (care este cea mai mare parte a acestora) pot cauza uscarea părului, astfel încât parfumurile să nu fie aplicate prea des pe păr.
Parfumurile adesea miros mai intens atunci când sunt aplicate pe păr.
Același parfum poate avea două mirosuri diferite pe două persoane diferite, datorită unei chimii diferite a piei lor.

Molinrad, producător de parfumuri din Franța, a început să producă un parfum numit „Habanita” în 1921, care a fost folosit pentru aromarea țigărilor.
Parfumurile de astăzi au între 10 și 250 de ingrediente.
Multe parfumuri de azi nu folosesc mirosuri naturale precum florile, ci cele sintetice.

Parfumurile pot influența starea de spirit și chiar te pot face să te simți mai bine.

Dacă vreți sa deveniți cunoscător de parfumuri trebuie să știți că școala în acest domeniu durează între cinci și șapte ani.
Tehnologia actuală poate sintetiza aproape orice tip de miros.

Parfumurile care au note florale nu sunt o idee bună de purtat în parcuri și în aer liber, locuri naturale, deoarece pot atrage insecte.

Nu amestecați parfumurile (purtați-le în același timp). Chiar și atunci când testați noile parfumuri, nu testați mai mult de trei unul după altul, deoarece veți „confunda” nasul (nu veți putea diferenția aromele). Ar trebui să faceți pauze între teste sau chiar să miroși niște cafea proaspătă care „va reseta” nasul.

Dacă pielea este uscată, parfumul nu va dura mult. Trebuie să aplicați mai întâi vaselină sau un anumit tip de hidratant pentru piele și apoi parfum care va prelungi mirosul. Multe loțiuni de piele funcționează bine în acest scop.
Peste o treime din mirosurile pentru bărbați sunt purtate de femei.

Parfumurile se păstrează cel mai bine la temperaturi scăzute (temperaturile moderate ale camerei), uscate și întunecate.

„Clive Christian No.1, parfum pentru bărbați ediție limitată” este unul dintre cele mai scumpe parfumuri pentru bărbați. Este produs în numai 1000 de sticle în fiecare an, iar prețul fiecărei sticle de 30ml este în jur de 1800 $.
Motivul pentru care parfumul a reușit să se răspândească în întreaga Europă a fost din cauza mănușilor de piele parfumate, care erau populare în secolul al XVI-lea. Producătorii de mănuși au parfumat mănușile pentru a acoperi mirosul de piele tratată care a fost pregătită în amoniac.

Primul designer de moda care și-a crea propriul miros de semnatura a fost Coco Chanel. Adica, acum faimoasul, Chanel Number 5.

Unele mirosuri pot provoca reacții astmatice la unele persoane și utilizarea excesivă a parfumurilor poate provoca reacții alergice ale pielii.

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga sa îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s