Ochelari de soare au evoluat de-a lungul anilor. Casele de moda continuă să creeze noi modele. Iar celebritatile sunt moarte dupa modelele de ochielari mai noi, dar dupa o vreme revin la modele iconice: ochelari de tip pilot, retro, ochelari de soare rotunzi etc. Mulți ochelari de soare au venit și au plecat, dar aceste modele de ochelari de soare au trecut testul timpului. De aceea se numesc clasici!

Pe această notă, există șapte modele iconice de ochelari de soare care au rezistat de-a lungul timpului:

OCHELARI DE SOARE PILOT

Ochelarii de soare au câștigat popularitate în timpul celui de-al doilea război mondial, iar reputația sa nu a fost compromisă sub nici o formă. Ele sunt cunoscute pentru lentilele lor întunecate, reflectorizante.

Ochelarii de soare pilot original au inclus lentilele de sticlă G-15 convertite. Aceste lentile sunt cunoscute pentru a transmite 15% din lumina primită.

Ochelarii de soare au fost mai târziu popularizați de celebrități precum Freddie Mercury, Michael Jackson și mulți alții.

OCHELARI DE SOARE PĂTRAȚI

Acestia arata minunat. Ochelari de soare retro pătrati sunt în trend din anii ’60. Au ajuns populari fiind purtați de cadere Bob Dylan si Andy Warhol. Au dispărut puțin din moda, dar s-au întors din nou fiind purtați de către Rihanna. Ochelarii de soare pătrați sunt un must-have pentru persoanele cu o față rotundă sau îngustă!

OCHELARI DE SOARE BROWLINE

Este un model foarte cool și foarte în trend mai ales acum. Ochelarii de soare browline au intrat în lumea modei în anii ’50. Ei au avut un vibrant inpact. Dacă sunteți familiarizat cu Malcolm X, veți putea să vă imaginați de ce modelul de ochelari browline este atât de purtat pe strada! Ele au fost produse cu lentile negre, dar astăzi le puteți găsi într-o paleta larga de culori. Spunând acestea, un lucru este clar – modelele clasice nu ies din moda.

OCHELARI DE SOARE DREPTUNGHIULARI

Ochelari de soare se bazează pe tendul neutru. A fost popular în anii ’40 și ’50 datorită designului său. Ochelari de soare dreptunghiulari sunt folosiți de obicei la sport deoarece sunt ușori.

OCHELARI DE SOARE PANTO

Panto înseamnă „a vedea totul” sau „vedere largă”. Și în lumea ochelarilor, Pantos este unul dintre cele mai căutate modele desenate vreodată! Forma cadrului panto combină formele rotunde și ovale într-un design foarte interesant. Din acest motiv, sunt foarte la moda.

OCHELARI DE SOARE CAT EYE

O formă de ochelari de soare purtată în mare parte de femei. Ochelari cat eye au fost extrem de populari în anii 50 și 60 și erau adesea asociati cu coafura Beehive. Iar acestea se caracterizează printr-o mișcare ascendentă la marginile exterioare ale ramei. Ochelari de soare cat eye au fost de asemenea, foarte apreciați de celebritățile din acea vreme.

OCHELARI DE SOARE ROTUNZI

Ochelarii de soare rotunzi sunt foarte drăguți și în trend. Au fost purtați de fiecare personalitate, de la cântăreți la oameni de știință, până la actori. Și acesta este un model de ochelari pe care ar trebui să o ai în garedrobă! Erau primele forme de ochelari de soare și ochelari de vedere care urmau să fie inventate, iar acestea sunt încă campionii în lumea modei!

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga sa îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postării.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s