Va sună familiar?

Toată lumea pare să se plângă că este ocupată în zilele noastre. Nu este o surpriză având în vedere bogăția de informații, activități și oportunități pe care le avem la îndemână în comparație cu câteva decenii în urmă, dar înseamnă că una dintre cele mai prețioase resurse – timpul – devine chiar mai greu de controlat.

Acestea fiind spuse, există oameni care realizează lucruri uimitoare în fiecare zi în aceleași 24 de ore pe care le avem cu toții la dispoziție . Deci, ce știu acesți în plus față de ceilalți?

Ce este foarte important pentru tine?

Suntem înconjurați de lucruri care ne distrag și ne vor fura timpul, dacă nu suntem atenți. Toată lumea este ocupată 24 de ore pe zi, dar este important să ne amintim că suntem cu toții ocupați să facem lucruri diferite.

Întrebarea este dacă ești ocupat să faci lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru tine sau dacă îți găsești alte lucruri neimportante de care să te ocupi.

Cum să vă organizați viața pentru a vă maximiza productivitatea

Iată un simplu exercițiu pentru a vedea unde se pierde timpul tău într-o zi obișnuită și pentru a va ajuta la prioritizarea lucrurilor importante :

  • Scoateți o bucată de hârtie și împărțiți-o în 3 secțiuni
  • În prima secțiune scrieți „Somn – 8 ore” sau orice alt lucru este important pentru dvs.
  • În al doilea rând scrieți „Lucru – 8 ore”
  • Acum, în caseta finală scrieți următoarele lucruri și timpul pe care îl iau.
  • Lucruri pe care trebuie să le faceți (duș, somn, mâncare etc.)
  • Lucruri pe care vrei să le faci (activități, timp cu familia etc.)
  • Alte lucruri pe care le faceți în prezent (TV, Facebook, etc)

Dacă doriți să aveți mai mult timp să îl petreceți pentru hobby-ul dvs. sau cu familia, dar petreceți câteva ore în fața televizorului în fiecare seară, atunci ați putea dori să schimbați asta.

Acest exercițiu este conceput pentru a ne arăta locurile în care scurgem timpul în activități care nu ne interesează cu adevărat . La sfârșitul zilei, depinde de tine modul în care vă structurați viața. Poate că preferați să vă petreceți mai mult timp vizionând emisiuni TV și mai puțin timp cu familia; depinde complet de tine.

Loc de munca

Există, de asemenea, lucruri în viața noastră care trebuie făcute acum, dar nu sunt întotdeauna cea mai bună utilizare a timpului tău. De exemplu, ați putea petrece o oră sau două ore de călătorie pana la serviciu sau la școală. E timpul pe care îl vei pierde în fiecare zi în viața ta și nu îl vei mai vedea vreodată.

S-ar putea să te uiți la cum poți obține un loc de muncă mai aproape de casă. Din nou , este viața ta și te bazezi complet pe toate alegerile pe care le faci – trebuie să fii conștient că există mereu opțiuni disponibile.

Dezvoltare personala și copii

Dacă totuși trebuie să vă deplasați sau ca să faceți alte sarcini, atunci veți dori să lucrați în modul cel mai productiv cu putință. De exemplu, este posibil să începeți să ascultați dezvoltări personale sau audiții de afaceri în timp ce vă deplasați în unele zone. Prin transformarea mașinii într-o universitate de conducere puteți asculta cu ușurință 5-10 ore de videoclipuri de dezvoltare personala în fiecare săptămână … asta este de 250 până la 500 de ore pe an!

Atunci când gătiți sau faceți curățenie, ați putea implica și copiii sau pur și simplu îl puteți așeza la masa de bucătărie pentru a putea discuta. În acest fel aveți timp de calitate cu copiii în fiecare seară când gătiți și mâncați cina în același timp. În esență, vă întrebați cum să maximizați timpul petrecut în acele pe care trebuie să le faceți.

E timpul vostru … Așa că organizați-vă viața pentru a obține ceea ce doriți
Toți avem timp limitat în fiecare zi și depinde de noi să profităm de tot. Știind ce este important pentru tine și profitând cât mai mult de timpul tău liber , îți schimbi dramatic viața. Amintiți-vă că este vorba despre proiectarea vieți tale ideale – nu a altcuiva – astfel încât să vă concentrați asupra a ceea ce funcționează pentru dvs.

Dacă va plăcut articolul v-aș ruga sa îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s