Astăzi m-am gândit să vorbim despre piesele esențiale din fiecare dressing.
Dulapul oricărei femei trebuie să cuprindă câteva piese fundamentale, în jurul şi pe baza cărora să fie construite variate ţinute.

Fiind considerate investiţii-cheie, toate cele zece piese vestimentare descrise mai jos trebuie să fie de bună calitate, foarte bine croite şi cu un design clasic care nu se demodează şi care va fi întotdeauna în trend. Această selecţie cuprinde elemente principale şi versatile în acelaşi timp, care se pot mixa foarte uşor cu alte haine pentru a crea sau a extinde o garderobă, pe principiul „mix and match” – amestecă şi asortează. Începând cu alegerea pieselor de bază, garderoba poate fi construită, extinsă, schimbată cu articole mai puţin scumpe sau mai extravagante, în funcţie de sezon şi tendinţe, dorinţe, stil de viaţă, loc de muncă etc.

Iată un top al articolelor ce nu trebuie să lipsească din dulapul niciunei femei:

1. Cămaşa albă

Aceasta poate fi purtată cu costum, jeanşi, cu fustă conică sau chiar cu pantaloni scurţi, aşadar cu orice. Doar asiguraţi-vă că este din material de bună calitate, bine croită pentru conformaţia dumneavoastră de mărime potrivită. Dacă este prea lungă ori prea scurtă, veţi întâmpina greutăţi în asortare, lungimea potrivită fiind până la coapse.

2. Geaca de piele

Modelul şi lungimea acesteia pot depinde în funcţie de climă şi de cum intenţionaţi să o purtaţi. Modelele mai scurte ar trebui să atingă linia taliei cel puţin, iar cele mai lungi până la jumătatea coapsei. În funcţie de stilul personal, geaca de piele se poate purta foarte uşor peste o rochie din mătase, lungă sau scurtă, la pantaloni de stofă sau jeanşi. Puteţi opta pentru clasicele negru sau bej sau puteţi fi mai îndrăzneţe alegând culori ca ciocolatiu, maro mocha sau alte nuanţe arămii, foarte la modă sezonul acesta. Asiguraţi-vă doar că se potrivesc cromatic cu celelalte haine existente în dulapul dumneavoastră.

3. Tricoul alb şi tricoul negru

Un tricou alb simplu este indispensabil. Combinat cu o fustă lungă şi o bijuterie masivă sunteţi gata pentru o super petrecere. Purtat sub sacou, tricoul alb face faţă cu succes celei mai importante întâlniri de afaceri. La fel de versatil, este şi tricoul de culoare neagră, simplu dar şic în acelaşi timp. Decolteul acestor tricouri poate fi de mai multe tipuri, de la cel rotund, la baza gâtului, până la cel în forma literei V. Atenţie la acesta din urmă însă: mai puţin (decolteu) înseamnă mai mult, întotdeauna.

4. Jeanşii

Perechea de jeanşi trebuie să fie dintr-un denim consistent, băţos aş spune în limbaj popular, de culoare bleumarin sau indigo, care poate fi uşor adaptată atât unei ţinute casual, cât şi uneia bussines. Nu există vârstă pentru a putea purta jeanşi, dacă aceştia sunt de mărimea şi tăietura potrivită, vor arăta bine pe orice femeie. Şi ştiţi cum se spune: există o pereche de jeanşi care să avantajeze pe fiecare, trebuie să avem doar răbdarea şi timpul necesar pentru a încerca şi a încerca şi iar a încerca.

5. Trenciul sau pardesiul

Un trenci este o piesă vestimentară foarte versatilă, ce poate fi purtată aproape peste orice, în anotimpurile de tranziţie. Cordonul evidenţiază talia şi accentuează umerii. Rămâneţi la o culoare neutră care să nu se demodeze în următorul sezon şi care să se potrivească cromatic cu multe alte articole vestimentare.

6. Rochia neagră

Acest sfat a devenit deja un clişeu, dar asta doar pentru că este atât de adevărat. O rochie de bună calitate poate fi purtată în orice ocazie. Alegeţi una care să-şi păstreze forma în timp, într-o tăietură clasică şi care să vă avantajeze. Această piesă vestimentară trebuie să fie simplă şi elegantă, fără aplicaţii, broderii, paiete. Nu trebuie să fie nici foarte scurtă, foarte decoltată sau transparentă – gândiţi-vă la iconica Audrey Hepburn, la bunul-gust desăvârşit, simplitatea şi atitudinea acesteia. Accesorizată şi îmbogăţită cu diverse curele, coliere, pantofi, poşete, puteţi crea nenumărate ţinute pentru diverse ocazii.

7. Fusta conică

Acest obiect vestimentar poate face parte dintr-o ţinută de zi, împreună cu o cămaşă şi un sacou, dar şi dintr-una de seară, prin alăturarea unui top dintrun material preţios sau îmbogăţit cu paiete, broderii etc. Lungimea fustei conice trebuie să fie până la jumătatea genunchiului, lungimea perfectă pentru a flata silueta, a subţia talia şi a crea efectul de alungire a picioarelor. Întotdeauna purtaţi tocuri la o astfel de fustă, altfel efectul nu va fi acelaşi.

8. Pantofii negri cu toc

Fiecare femeie are nevoie de o pereche de pantofi negri cu toc, de preferinţă închişi atât în faţă, cât şi în spate. Acest model este considerat clasic şi peren, neexistând sezon în care să nu fie prezenţi pe rafturile magazinelor de specialitate. Legat de înălţimea tocului, aceasta variază în funcţie de stilul personal şi gradul de confort al fiecăreia dintre noi. Modelele cu funde sau alte accente pot fi foarte atrăgătoare un sezon, însă, cel mai probabil anul viitor, vor fi desuete.

Dacă va plăcut articolul v-aș ruga sa îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s