Astăzi m-am gândit să vorbim despre culori și mai exact despre asortarea acestora pentru că poate câteodată aveți dificultăți când vine vorba de asta.
Mai jos aveți roata culorilor care prezintă culorile primare (rosu, galben, albastru), culorile secundare (violet, verde, portocaliu) si derivatele acestora, numite si culori tertiare. Pornind de la aceasta clasificare si tinand cont de felul in care determina baza asortarii culorilor, vom intelege indata care sunt cele mai potrivite combinatii si de ce.

Culorile primare si secundare:

Daca acestea se gasesc intr-o pozitie alaturata in roata culorilor (spre exemplu portocaliu-rosu-violet, albastru-verde), le poti combina fara nicio problema intr-un singur outfit. Haider Ackermann, Gucci sau Sophie Theallet ne exemplifica foarte clar ca rezultatul poate fi o adevarata opera de arta.

Culorile complementare:

O alta modalitate de a folosi culorile primare si secundare intr-o tinuta este sa le alegi in functie de opozitia din roata culorilor. Da, trasati o linie imaginara intre rosu si culoarea opusa si veti observa ca veti ajunge astfel la verde. Acelasi lucru se va intampla cu albastru-portocaliu sau galben-violet. Daca anterior am punctat culorile alaturate pentru ca acestea impart aceeasi baza calda sau rece, fiind deci indicat sa le asortam, acum trebuie sa retinem ca si culorile complementare (cele opuse in roata culorilor) vor arata la fel de bine intr-o tinuta intrucat contrastele se evidentiaza reciproc. Dior si Burberry sunt doar cateva dintre numele celebre care au adoptat aceasta regula.

Albul si negrul:

În ceea ce priveste aceste doua non-culori, desi stim ca le putem asorta cu orice nuanta, trebuie sa tinem, totusi, cont de faptul ca nu este indicat sa le purtam in combinatii de mai mult de trei culori. Nu ne referim, bineinteles, la o piesa vestimentara cu imprimeu multicolor care permite diverse asocieri, ci la cel putin doua piese colorate.

Dacă va plăcut articolul v-aș ruga sa îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s