Astăzi m-am gândit să vorbim despre odihna pentru ca este foarte inportanta și dacă vrei o viață sănătoasă, trebuie să urmezi câteva reguli: sport, alimentație sănătoasă și odihnă. Dar de multe ori lăsăm odihna pe ultimul loc. Dar este important să cunoști de câte ore de somn ai nevoie în funcție de vârstă, pentru a avea o stare de spirit cât mai bună.

Dacă nu dormim destule ore pe noapte putem să creștem în greutate, să avem o stare de spirit proasta și să fim constant obosiți.

Pentru a avea un somn cât mai odihnitor ar trebui să facem sport zilnic.

Pe seama somnul de la prânz au fost numeroase dezbateri dacă este util sau din contră. Cercetările în materie arată că personele de până la 50-60 de ani nu au nevoie de acest somn. Dacă nu suntem copii mici de până la vârsta şcolară nu avem nevoie de somnul de prânz. Nu ne ajută, ci din contră. Când ne trezim organismul parcă este amorţit, iar dacă dormim la prânz o oră sau două, seara ne va fi mai greu să mergem la culcare. Astfel vom deregla tot organismul şi vom lungi ora de culcare până târziu în noapte.

Un truc care te-ar putea face să adormi mai repede ar fi să caști atunci când ești obosit, dar chiar dacă nu suntem obosiți este posibil să ne vină somnul dacă căscăm. Prin căscat ne liniștim corpul.

Mai jos veți vedea un tabel care indică de cât somn ai nevoie în funcție de vârstă:

Dacă v-a plăcut articolul v-aș ruga sa îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

2 comentarii la “ De câte ore de somn ai nevoie în funcție de vârstă? ”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s