Dacă tot suntem în perioada sărbătorilor de iarna astăzi v-am pregătiți un articol mai festiv cu 8 filme despre această sărbătoare. Așa ca idee la ce ar trebui să vă uitați de Crăciun ca să întrați în spiritul sărbători.

1.Home Alone (1990)

Probabil unul dintre cele mai urmărite filme , fiind difuzat aproape în fiecare an – şi nu doar în perioada Crăciunului – de toate televiziunile generaliste din România. Realizat în 1990, cu Macaulay Culkin – 10 ani, Joe Pesci şi Catherine O’Hara în rolurile principale, Home Alone a spart toate Box Office-urile, ceea ce ea determinat pe producători să revină şi cu seria a II-a ş.a.m.d…

2.A Christmas Carol (2009)

Deși este povestea clasică a Crăciunul și, de-a lungul timpului, tot s-au mai făcut filme inspirate, dacă nu la fel, cu aceasta, ”A Christmas Carol” rămâne un film emblematic pentru această perioadă a anului. Acțiunea are loc în preajma Crăciunul din 1843, iar personajul central, Ebeneezer Scrooge, este bătrânel tipic, zgârcit și răutăcios, care disprețuiește tot ce ține de bucuria și bunătatea pe care ți-o oferă această sărbătoare. Viața e pe cale să se schimbe, chiar dacă la bătrânețe, odată cu apariție celor trei fantome ale Crăciunului: Trecut, Prezent și Viitor. Odată ce te uiți la acest film, n-ai cum să mai fii Grinch.

3. The Grinch (2018)

Dacă cunoașteți filmul „Cum a furat Grinch Crăciunul” lansat în 2000 cu siguranță trebuie să vedeți și „The Grinch” în el este vorba despre personajul principal care locuiește într-o peșteră izolată de restul lumii alături de câinele său loial Max. Coboară în oraș doar în momentele în care rămâne fără hrană și în rest îi place să stea mai mult singur. An după an, localicii orașului îi distrug liniștea și singurătatea cu celebrarea acestei sărbători care nu este deloc pe placul său. Când localnicii declară că anul acesta vor face un brad de trei ori mai mare decât cel de anul trecut, Grinch realizează că singura modalitate de a se bucura de liniște anul acesta este aceea de a fura Crăciunul. Pentru asta, se va deghiza în Moș Crăciun. În tot acest timp, în oraș, Cindy-Lou Who este determinată să îl prindă pe Moș Crăciun și să încerce să îl convingă să o ajute pe mama sa singură.

4.It’s a Wonderful Life/O viaţă minunată“ (1946)

Probabil cel mai emoţionant film de Crăciun, producţia din 1946 regizată de Frank Capra beneficiază de personaje autentice, de o poveste magică şi de interpretarea minunată a cunoscutului actor James Stewart. Toate acestea şi un mesaj puternic fac din „It’s a Wonderful Life“ filmul perfect pe care să îl urmăreşti de Crăciun alături de familie. Este filmul care reaminteşte că sărbătoarea Crăciunului nu înseamnă doar goana după cadouri şi o masă îmbelşugată, ci altele sunt lucrurile care contează cu adevărat. Mai mult decât atât, rămâne unul dintre filmele favorite ale tuturor timpurilor, atât în viziunea publicului, cât şi în opinia criticilor de film, în 1998 fiind votat pe locul 11 în lista Institutului American de Film a celor mai bune 100 de producţii.

5.Miracolul de pe strada 34

Aceasta productie reia povestea filmului clasic cu acelasi nume din 1947, prolificul scenarist John Huge ramanand fidel liniilor principale ale originalului. Dorey Walker, director executiv al magazinului Marcy (Elizabeth Perkins) si fetita ei nu cred prea mult in spiritul si atmosfera mirifica a Craciunului. Oricum, Doris este insarcinata sa gaseasca cel mai potrivit Mos Craciun pentru a imparti daruri copiilor in magazin. Cel ales este Kriss Kringle (Richard Attenborough) care, dupa cum se dovedeste foarte curand, este convins ca e chiar Mos Craciun.

Autoritatile il ameninta ca il vor interna intr-un spital de nebuni insa un tanar avocat si spiritul Craciunului il vor salva.

6.Căţeii lui Moş Crăciun (2009)

Înainte de venirea Crăciunului, Moșul (Santa Clause) și ajutorul său canin Santa Paws sunt ingrijorați observând o scădere a Magiei Crăciunului și a energiei din cadrul atelierului de jucării, unde spiridușii creează jucăriile și antrenează renii să zboare. În tot acest timp, juniorul Pappy Paws, puiul lui Santa Paws, face tot felul de pozne și boacăne, astfel încât tatăl Paws decide să-l pedepsească. Sub formă de protest împotriva tatălui său, Puppy Paws hotărăște să devina un cățel normal și cere ajutorul celor cinci frați: Budderball, Buddha, Mud Bud, B-Dawg și Rosebud. După o serie de întâmplări hazlii, Pappy Paws va trebui să aleagă între a salva Spiritul Crăciunului și a-i convinge pe cei cinci frățiori că Santa Paws chiar există sau să devină un cățel normal.

7.The Christmas Shoes (2002)

Filmul prezinta o dubla poveste in Ajunul Craciunului. Un baiat doreste sa-i faca mamei sale cadou o pereche de pantofi, disperat ca medicul nu-i acorda acesteia prea multe sanse de supravietuire. In acelasi timp, un avocat trebuie sa faca fata destramarii casniciei sale. Intalnirea dintre cei doi va fi marcata de spiritul sarbatorilor de iarna.

8.The Princess Switch (2018)

Un film super simpatic pe care l-am văzut anul acesta, în rolul principal fiind Vanessa Hudgens.
În film este vorba despre aceasta care este un brutar care concurează la un concurs, acolo se întâlnește cu logodnica regelui care seamănă leit cu ea (normal ca și acest personaj este jucat de ea =) ) și fac schimb de vieți.

Dacă va plăcut articolul v-aș ruga sa îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare cu noi postări.

Un comentariu la “ Top 8 cele mai frumoase filme de Crăciun ”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s