Denimul este materialul care nu se demodează niciodată și chiar în toamna asta se poarta foarte mult denimul. Ori ca vorbim despre jeans ori despre jacketele din denim acest material este mereu în trend. Chiar și mari designeri au folosit în colecțiile lor de toamnă-iarnă denim.

Acum să vă spun de unde a venit denumirea acestui material: 1.Denumirea de denim din care sunt confecționați blugii, provine din Franța sfârșitului secolului al XVI-lea, în orașul francez Nîmes unde era folosită o țesătură denumită „serge de Nîmes”, adică „stofă din orașul Nîmes”. Termenul de „blue jeans” provine din expresia franceză „bleu de Gênes”, (albastru de Genova), o țesătură din lână și bumbac.

2. Cine este inventatorul BLUGILOR? Blugii au ajuns in SUA prin intermediul unui imigrant bavarez. Levi Strauss croia denimul in San Francisco, in 1853. Era perioada cand toata lumea isi cauta succesul in Vest, petrecand luni intregi in aer liber, dormind in corturi. Vremea nu era prea blanda, iar conditiile nici atat. Pantalonii facuti din tesaturile stiute de croitori pana atunci aveau sa cedeze asa ca denimul a castigat teren repede.

3.Unde se produce Denim-ul de cea mai buna calitate? Specialistii indica Japonia drept tara cu cea mai buna calitate a denimului. De altfel, acolo cererea pentru denim esta cu mult mai scazuta decat in alte parti ale lumii. La nivel global, cifrele spun ca 39% din productia de blugi se cumpara in SUA, in timp ce doar 10% in Japonia si Coreea.

Acest material se poate purta în diferite combinați fiind destul de ușor de integrat în ținute. El vine pe culori ca albastru, negru și gri etc. Exista diferite tipuri de blugi și fiecare își alege modelul preferat. Deci mai sus veți regăsi niște outfituri în care puteți integra denimul. Sper să vă placă și să îmi urmăriți blogul iar noi ne revedem data viitoare. Pa =)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s